Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Miminka
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak ulevit nejmenším při chřipce a nachlazení?

7. 11. 2015 | Dětské nemoci
I když je sezónního charakteru, každoročně postihne přibližně 5 – 15% populace. Jako hlavní přenašeči jsou označovány děti, kteří tvoří velký podíl postižených. Viry chřipky se přenášejí kapénkovou infekcí a jsou vysoce nakažlivé.

Zvláště u „školkařů“ se zejména v zimním období vyskytují poměrně často a vám i prckovi nezbývá, než s nimi úporně bojovat. I samotná rýma je nepříjemná pro dospělé, natož pro dítě. Odsávání přináší pouze krátkodobou úlevu a dny s rýmou či kašlem se zdají nekonečné. O nocích ani nemluvě, když dítě leží, je to ještě horší. Zná to každý rodič, který už uprostřed noci zapínal hlučný vysavač, aby svému pokladu alespoň trochu ulevil od ucpaného nosíku odsávačkou. Inhalační léčba patří k  moderním směrům, která přináší efektivní a účinnou úlevu.

Jak správně inhalovat


Chcete-li předcházet nemocem a dýchacím potížím, inhalujte jednou denně po dobu 10 - 15 minut. Prostřednictvím masky nebo náustku se do plic dostanou i ty nejmenší částečky užitečných minerálů, což při běžném "napařování " nad hrncem s horkou vodou rozhodně nedocílíte.

inhalace dětíAerosolová terapie umožňuje aplikaci léků přímo na potřebné místo dýchacího ústrojí. Na rozdíl od celkového podávání léků ústy, které ovlivňují celý organismus, umožňuje inhalace využití léčebného efektu jen v dýchacích cestách, tedy přesně tam, kde je to třeba. Pokud si však sami připravujete léčivo pro inhalaci, je velmi důležité, abyste dodržovali předepsané instrukce. Léčivo připravte dle předpisu či příbalového letáku.

Ideální je inhalovat večer před spaním, protože na inhalaci je potřeba klid. Pohodlně se posaďte, pokud vám to inhalátor umožňuje, klidně si sedněte do křesla a pusťte si televizi, ale seďte vzpřímeně. Najít si během inhalace nějakou zábavu bývá důležité zejména u neposedných dětí. Nasaďte dítěti masku, zapněte inhalátor a nechte ho, ať pomalu a zhluboka dýchá, dokud nespotřebuje všechno.

Pravidelné inhalování slouží jako účinná léčba i prevence celé řady respiračních onemocnění. Používání inhalátoru při prvních příznacích nachlazení zabrání propuknutí onemocnění do těžšího stadia a tím sníží i riziko nezbytnosti nasazení antibiotik.

Ve kterých obdobích roku je vhodné inhalovat, to záleží na druhu vašich potíží, při kterých je možné zvýšit počet inhalací na dvě až tři denně.
  • častá nemocnost a sklony k infekcím dýchacích cest: od podzimu do jara, minimálně v obdobích různých epidemií
  • alergie na pyly či plísně: po celé období kvetení „vašeho“ alergenu
  • alergie na roztoče či zvířata: potíže se obvykle zhoršují v topné sezoně, lze inhalovat i celoročně
  • astma a jiné chronické plicní choroby: celoročně

Zdroj, foto: Inhalator.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Mám nejlepší zkušenost s mořskou vodou, uvolní a naředí hlen v nosíku při rýmě. Lépe se pak odsává, když mimčo neumí smrkat.
Pro úplně nejmenší miminka je nejlepší přípravek Quixx Baby, ten se dá dávat hned od narození.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Jo jo je pravda,že Quixx baby kapičky pěkně usnadňují dýchání a tak uvolňují nosánek...používáme je doma hodně,fakt dobré je,že se dají dětem podávat podle potřeby....
Obrázek uživatelky
profil
Jo jo je pravda,že Quixx baby kapičky pěkně usnadňují dýchání a tak uvolňují nosánek...používáme je doma hodně,fakt dobré je,že se dají dětem podávat podle potřeby....
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles