Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak urychlit hojení drobných ran?

27. 07. 2020 | Péče o tělo
-Komerční sdělení-

Myslíte si, že drobné ranky potřebují „dýchat“? Překvapivě tomu tak není. Vzduch totiž rány vysušuje a v suchém prostředí se vše hojí déle a obtížněji. Když rána vyschne, vytvoří se na ní strup. Ten jí sice chrání před nečistotami z okolního prostředí, současně ale brání tvorbě nové tkáně. Pro ošetření drobných poranění proto odborníci doporučují metodu tzv. vlhkého hojení.

Metoda vlhkého hojení ran


hojení s HemaGelemDostupné záznamy dokazují, že metoda vlhkého hojení ran byla běžně používána již v Mezopotámii, Egyptě, Řecku nebo Římě. Po úpadku starověkých civilizací nastala dlouhá historická etapa, kdy bylo vlhké hojení ran vytěsněno používáním suché gázy a zásypů.
Do povědomí moderní medicíny se metoda vlhkého hojení vrátila teprve v 60. letech 20. století, kdy bylo prokázáno, že urychluje hojení až o 50 % v porovnání se suchým hojením. Dalších 30 let trvalo, než se vlhké hojení ran rozšířilo do běžné klinické praxe. V současnosti se jedná o zlatý standard v ošetřování ran. Pro vlhké hojení máme k dispozici řadu přípravků, mezi které patří hydrogely v čele s českým patentem HemaGelem (zdravotnický prostředek).

Výhody vlhkého hojení


• Rány se hojí o 50 % rychleji, oproti suchému hojení, protože tekutina vylučovaná do rány obsahuje řadu růstových faktorů a nutričních látek, jež se díky vlhkému krytí v ráně udrží.péče s HemaGelem
• Nižší riziko zanesení infekce.
• Menší bolestivost rány.
• Menší počet převazů.
• Sundávání starých obvazů nebolí a nepoškozuje nově vytvořenou tkáň
• Menší riziko recidivy.
• Snížení ekonomických nákladů terapie.
• Rána se méně jizví, a tím pádem po zhojení vypadá lépe.

Přestože s drobnou oděrkou nebo rankou hned neběžíme k lékaři, neznamená to, že bychom je měli podceňovat.



Ošetření drobných poranění krok za krokem

zdravotnický prostředek

HemaGel

• Dejte pozor na infekci. Než se pustíte do ošetřování, důkladně si umyjte ruce, abyste ránu neinfikovali.
• Zastavte krvácení. Menší ranky většinou přestanou krvácet sami. Pokud je třeba krvácení zastavit, přiložte na ránu gázu nebo čistou látku a zvedněte ji nad úroveň srdce.
• Ránu vyčistěte. Postižené místo umyjte vodou od mechanických nečistot, případně vydezinfikujte.
• Použijte HemaGel. Na ránu naneste tenkou vrstvu HemaGelu (cca 1 mm) po celé její ploše s mírným přesahem na zdravou pokožku. Gel přilne na spodinu rány a postupně absorbuje přítomné sekrety a další tekutiny.
• Ránu můžete překrýt. Pokud je ranka nebo odřenina malá, není třeba ji překrývat. Pokud je ale větší, překryjte ji nesavým materiálem (např. mastným tylem nebo dermafólií) a následně přiložte gázový čtverec a fixujte obinadlem. Pokud je drobné poranění v místě častého kontaktu, kryjte jej po nanesení gelu polštářkovou náplastí.
• Ránu pravidelně převazujte. Doporučují se převazy jednou denně nebo vždy, když je obvaz mokrý či špinavý. Při použití zdravotnického prostředku k vlhkému hojení HemaGelu je možné snížit počet převazů až na jednou za 2–3 dny.
• Chraňte se před tetanem. Zkontrolujte očkovací průkaz, zda již nebyla překročena platná doba očkování.
• Dejte pozor na komplikace. Častou komplikací drobných poranění je rozvoj infekce, která se projevuje zarudnutím, proteplením, bolestí, sekrecí z rány, škubáním v ní nebo otokem. V takovém případě vyhledejte lékaře.


Náš tip – co by určitě nemělo chybět ve vaší lékárničce


HemaGel (zdravotnický prostředek) je vhodným pomocníkem k ošetření povrchových poranění kůže jako jsou odřeniny, popáleniny, řezné rány a drobná poranění. K dostání je také praktická sada HemaGel PRVNÍ POMOC (zdravotnický prostředek), která kromě hydrogelu obsahuje i tři kusy speciální krycí fólie Dermafoil pro rychlé a bezpečné ošetření rány.




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles