Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak uspořádat šatní skříň, aby se do ní vše vešlo?

11. 10. 2020 | Moderní bydlení
-Komerční sdělení-

Vybíráte si novou skříň jen podle barvy a dekoru? Nezapomeňte na dostatek vnitřního prostoru a na organizační vychytávky, díky kterým do šatní skříně uložíte zimní bundy celé rodiny, a ještě zbude místo na nové trendy úlovky z obchodu. Pomůžeme vám uklidit a zorganizovat skříň, aby vás neděsil nedostatek prostoru a nepořádek za zrcadlem.


U šatní skříně hledejte

dostatek vnitřního prostoru


Pokud vám vaše nynější šatní skříň nestačí, objevte novou od Expeda (Expedo.cz či Expedo.sk). Vyberete si jednoduše podle barvy či rozměrů, objednáte online a dopravu máte zdarma. U nové šatní skříně hledejte kromě krásného designu i dostatek polic, tyčí a zásuvek, které vám organizaci oblečení a prádla usnadní.

šatní skříň
Foto: mentatdgt, Pexels

Závěsné tyče pro dlouhé kabáty i košile


Aby vaše dlouhé šaty nebo kabáty ve skříni opravdu visely a jejich lemy se na dně nemuchlaly, potřebujete tyč ve výšce alespoň 160 cm. Na saka, krátké bundy, halenky a košile pak stačí výška do 120 cm.

TIP: Nízký prostor pod závěsnou tyčí můžete vyřešit také přeložením dlouhých oděvů. Šaty přeložte v pase a pověste je na ramínka podobně jako pánské kalhoty s puky.

Police pro uložení naskládaného oblečení


Do polic ukládejte vždy jen složené prádlo a proslulé „komínky“ uspořádejte podle frekvence používání. Do nejvyšších polic ukliďte ložní prádlo, sezónní oblečení a ubrusy. Do nižších polic ve výšce 100–150 cm od země naskládejte nejčastěji používané oblečení – trička, kalhoty, svetry, mikiny aj. Do nejnižších polic pak můžete vložit praktické boxy, které se hodí pro kabelky, čepice a další drobnější doplňky. Lze je použít i na uchovávání vyčištěných bot.

Pokud jsou police hodně hluboké, můžete komínky postavit ve dvou řadách – přední a zadní. Tento systém vám sice uspoří hodně místa, ale najít oblíbené tričko vám zabere více času. Proto raději za přední komínek uložte třeba památeční kousky nebo oblečení na zahradu či na chatu.

TIP: Velké množství sezónního oblečení snadno uložíte s pomocí vakuových pytlů. Vysavačem zmenšíte objem prádla až o 75 % a ochráníte jej před vlhkostí i pachy. Pytle s oblečením pak můžete uložit na dno, nebo naopak do nejvrchnějších polic skříně.

Zásuvky pro drobné prádlo a doplňky


Do zásuvek rozdělte spodní prádlo, kravaty, opasky a další menší součásti šatníku. Lépe se vám bude hledat v mělkých zásuvkách, můžete si také pomoci otevřenými látkovými krabicemi.

TIP: Stále máte ve skříni málo místa? Využijte i plochu otevíracích dveří. Na jejich vnitřní stranu nalepte háčky nebo umístěte látkový organizér. Schováte sem snadno šperky, šátky, čepice a další nezbytnosti.

Uchovávejte čisté prádlo odděleně od nošeného


Poslední, ale velmi důležitá rada se týká používaného a čistého oblečení – vždy je od sebe striktně oddělujte. Nošené nebo špinavé oblečení umisťujte nejlépe do samostatné části skříně nebo do uzavíratelného boxu. Důvodem je možné znečištění čistého oblečení mikroorganismy, které by mohly způsobit kožní problémy. Důsledně proto oddělujte hlavně spodní prádlo od používaných kalhot, bund apod.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles