Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Jak v teple zvládnout cestování autem

11. 09. 2018 | Praktické rady
Léto s tropickými teplotami je již za námi, ale pár dnů s letními teplotami nás ještě určitě čeká. Vyrážíte autem na výlety nebo třeba jen do práce? Máme pro vás pár tipů, jak jízdu zvládnout i ve vyšších teplotách. Nezapomeňte se i trochu zchladit.

Pitný režim na prvním místě

Velká tepla našemu organismu příliš nesvědčí, proto nezapomeňte neustále doplňovat tekutiny. Do lahve si nakrájejte třeba okurku, ta v létě příjemně osvěží. Pokud je vám během cesty nevolno z tepla, pomáhá vzít si do pusy kostku ledu a pomalu ji cucat. Tělo se tak příjemně zchladí.

TIP NAVÍC: Termoska v létě
I když je parné léto, nezavrhujte nerezovou termosku. Stejně jako v zimě uchová teplý čaj, tak i v létě si můžete během celého dne dopřát vychlazený nápoj.

Jak zvládnout cestování autem v parném létěOvocné osvěžení

Cestování může být někdy úmorné, proto nápoj jistě uvítáte krásně studený, vhod přijde i čerstvě vychlazený meloun. Jídlo a pití převážejte v chladicí tašce nebo boxu. Některé boxy s větším objemem jsou dokonce vybavené kolečky pro lepší manipulaci. Do boxu nezapomeňte vložit chladicí vložky, které prodlužují chladicí efekt.

Vyzkoušejte lednici do auta!

Pro převážení čerstvých potravin na delší vzdálenosti se vám bude hodit lednice, která se dokáže napájet z klasické autozásuvky na 12 voltů. Lednici můžete umístit do zavazadlového prostoru, za sedadlo nebo ji na sedadlo připoutat pásy. Některé typy těchto lednic lze napájet i ze sítě (220 V), takže je můžete používat i jako malé přenosné chladicí boxy například v hotelovém pokoji.

Klimatizace v dobré kondici

V létě je klimatizace neustále v provozu. Nezapomínejte ale, že čím více klimatizaci používáte, tím častěji ji musíte čistit. Součástí klimatizačního systému je mimo jiné výparník, který je zabudovaný uvnitř přístrojového panelu. Výparník slouží k výměně tepla, ale usazuje se v něm vlhkost, což je pak ideálním prostředím pro vznik bakterií a plísní. Jestliže se systém pravidelně nečistí, putují tyto částice spolu se vzduchem přímo do kabiny a k dýchacím cestám vás i vašich blízkých. K vyčistění si pořiďte set pro dezinfekci a čištění klimatizace přes ventilaci.

Ochrana proti slunečnímu záření

Nejen teplo, ale také jasné letní slunce vám může pěkně zkomplikovat jízdu autem. Slunce je často v takovém úhlu, že řidiči nepomáhá ani stínítko. Záchranou pak jsou polarizační sluneční brýle. Kvalitní UV filtr spolu s různými odstíny zbarvení polarizovaných čoček zajistí vaším očím bezpečnou a spolehlivou ochranu proti slunečním paprskům a vysokou ostrost vidění. Při dlouhém řízení pak zaručí očím citelnou úlevu od únavy.

Spolucestující na zadních sedadlech svá stínítka nemají, proto ocení sluneční clony, jako jsou rolety či speciální fólie, třeba elektrostatické clony. Tyto fólie mají elektrostatickou fixaci, díky které se velmi snadno připevní na zadní boční okna vozidla. Podle potřeby pak můžete fólii sundat a použít znovu. Výhodou těchto fólií oproti běžným clonám s přísavkou je, že můžete v klidu stahovat okénka. Dětem pak uděláte radost speciálními clonami s obrázky.

Zdroj, foto: Auto Kelly



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Jak v teple zvládnout cestování autem:

Jak v teple zvládnout cestování autem
Jak v teple zvládnout cestování autem
Jak v teple zvládnout cestování autem
Jak v teple zvládnout cestování autem
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Zajímavý clanek
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles