Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak vybírat košili?

24. 11. 2011 | Pro muže
Správný výběr pánské košile není téma jen pro muže, ale často záleží na nás, jestli náš partner či manžel bude vypadat slušně a pěkně nebo ne. Jako první byste měly zvážit, pro jakou příležitost košili muž využije, do jakého prostředí ji bude nejčastěji nosit, v jakém ročním období, také je důležité, jestli v ní bude sedět v autě, jak často ji vezme na sebe, jaké k ní má kalhoty a také jak se oblékáte vy, jako jeho partnerka, abyste alespoň trošičku k sobě ladili.

I v dnešní době muž v košili vypadá vždy více elegantněji, ať už si k ní vezme kalhoty od obleku nebo klidně i ošoupané džíny. Dnešní móda košilím přeje, a tak je nosí muži všech věkových kategorií.

Většina mužů má doma ve skříni i několik druhů košil pro různé příležitosti, protože košile je jednou ze základních částí oděvu. Košile má nespočet různých variací, typů, barev, vzorů i materiálů. Pokud půjdete do společnosti, vždy zvolte dlouhý rukáv, nenoste košili ven z kalhot, pokud ji ven chcete, tak jedině vyštíhlenou a kratší. Jestliže nosíte nátělník pod košili, zvolte vždy takový, aby neprosvítal a nikdy nerozepínejte knoflíček pod kravatou, raději ji sundejte. Když půjdete kupovat košili novou, vždy obvod krku měřte pod ohryzkem a mějte na paměti, že za zapnutou košili byste pod límeček měli vložit prst, aby neškrtila.

A jaké vybrat vzory a barvy? Tak třeba pruhované košile, pokud je chcete k obleku, pak by měl být proužek pouze jemný a kravata by měla být ve stejné barvě jako proužek košile. Košile s výraznými proužky byste měli volit spíš pro volný čas. Pokud si vyberete károvanou košili, i tady do obleku jen velmi jemnou kostičku. Když si vyberete výraznou a barevnou, hodí se pro volný čas a k džínsům. Co se týká barvy, bílá košile se hodí všude, a to jak do kanceláře, na jednání, do společnosti, ale také i k džínsům. Modrá barva se hodí do obleků barvy černé, hnědé i šedé a k džínám bude také dobře vypadat. Černá je vždy elegantní, hodí se k ní kravata šedé nebo stříbrné barvy.

Muži se také nemusí bát barvy růžové, červené či oranžové, tyto barvy již spadají do kategorie klasických barev košilí. Vypadají elegantně ve tmavém obleku, doplněné kravatou tón v tónu. Fialková se zase třeba hodí do obleků tmavě modrých nebo šedých. Košile v barvě šampaňské se často volí místo bílé, a v kombinaci s černým oblekem vytváří ušlechtilý vzhled. Do bílého obleku se zase výborně hodí světlé pastelové barvy, jako je právě růžová. K tmavému obleku se také hodí jemné pastelové tóny, nemusí být jen bílá nebo krémová, barevná oblek pěkně oživí.

Co se týká délky rukávu košile, měla by být o 1 centimetr delší než délka rukávu saka. Délka rukávu může být buď prodloužená nebo klasická, vždy ji změřte od napojení rukávu k rameni do konce rukávu, nebo na těle od ramenní kůstky až po spojnici palce a ukazováčku. U střihů si zase můžete vybrat buď opět klasický rovný střih nebo vyštíhlený, u kterého jsou strany vykrojené a zdůrazňují tak štíhlou postavu. Pod košili si můžete dát nátělník nebo tričko, ale vždy pamatujte, že pod světlou košili vždy světlý nátělník a pod tmavý nejlépe stejné barvy. Pod košili, kde nátělník nebo tričko prosvítá, si neberte raději nic. Pokud půjdete v košili kamkoliv ve dvojici, měli byste vždy spolu ladit a partner by měl volit košili v barvě partnerčiných šatů nebo halenky.

Markéta - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
košile na mužích se mě líbí,ale strašně nerada je žehlímSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
mě se moc nelíbí růžová nebo oranžová košile.Vypadá to divně.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles