Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak vybrat aktovku pro prvňáčky

19. 06. 2019 | Zajímavosti
-Komerční sdělení-

Každému padne jiný střih oblečení, jiný tvar brýlí a nikdo si obvykle nekoupí boty, které jsou mu malé a tlačí ho. U školních aktovek by to nemělo být jiné. Školní aktovka musí kopírovat záda prvňáčka. Pokud tomu tak není ani po přitažení ramenních popruhů, hrudního a případně bederního popruhu, volte jiný typ nebo velikost tašky.  Tak zní základní pravidlo výběru školní aktovky. Protože odbornou práci mají dělat odborníci, je lepší se poradit i při výběru školní aktovky či batohu, pokud nemáte patřičné zkušenosti.

Dětský eshopZnaček školních aktovek a batohů je na trhu velké množství, mají rozdílné střihy, tvary, vnitřní uspořádání a velikosti. Vhodnou aktovku či batoh si proto vybere jak drobný a běžně rostlý prvňáček, tak robustnější. Jako první věc, na kterou se ptáme maminek v naší prodejně nebo na zákaznické lince, je výška jejich prvňáčků.  Při výšce 116-120 cm je vhodné vybírat mezi aktovkami s výškou 38cm. Při výšce 120-125 cm, což mívají děti s ročním odkladem nástupu do školy, se dá již vybírat od výšky 39 cm. Stále častěji k nám chodí prvňáčci s výškou okolo 130cm, pak je vhodné sáhnout po aktovce či batohu s výškou cca 41 cm. Zkrátka školní aktovka by neměla sahat níže než je křížová kost (dolíčky po obou stranách páteře). Další možností je zvolit tašku s posuvnými ramenními popruhy, které lze nastavovat a přizpůsobovat výšce dítěte.

Dále se maminek ptáme, jestli chtějí aktovku nebo batoh. Maminky chlapců či živějších děvčátek častěji vybírají aktovku s jednou hlavní komorou, protože potřebují, aby děti po otevření viděly přehledně všechny školní pomůcky a jednoduše je našly. Pokud máte doma pořádkumilovnější potomky, můžete si troufnout volit batoh s více zipy a možnostmi rozdělení přihrádek.

Třetím důležitým dotazem bývá cenový rozpočet na nákup. Výrobci nabízejí školní batohy a aktovky opravdu v širokém cenovém rozpětí a i při menším rozpočtu dokážeme nabídnout kvalitní aktovku s vyváženou ergonomií a anatomicky tvarovanými zády.

A pak se zkouší, vybírá a zase zkouší tak, aby školní aktovka nebo batoh opravdu padly dítěti na míru. Když vybereme vhodnou značku a model, začne nejtěžší část. Dítě si musí vybrat samo motiv. Nepodceňujte, prosím, tuto část výběru a nechte Vašemu dítěti volnější ruku. Snažte se jen dítě usměrnit tak, aby si nevybralo motiv, který se mu rychle okouká. Vaše dítě bude každý den aktovku nosit, ne vy, a měla by se mu prostě líbit. Mezi oblíbené motivy patří fotbal, dinosauři, traktor, bagr, auta a koně všeho druhu a barev včetně jednorožců. Stále populárnější jsou 3D motivy, výšivky a třpytky. A když zrovna není na výběr žádaný motiv, mohou pomoci samolepky či kletties.
školní aktovky - Dětský eshop

Reflexní prvky jsou u aktovek pro prvňáčky již samozřejmostí, bývají ze všech stran a jsou dostatečně velké. Někteří výrobci používají i tzv. fluorescenční materiál. A ještě jedna malá rada navíc. Nechte dítě vyzkoušet, jestli se mu zámek aktovky snadno otevírá a zavírá. Za nás doporučujeme magnetický zámek.

Většina maminek kupuje školní aktovku přes eshop. I zde ale není problém se správným výběrem. Stačí zavolat na zákaznickou linku, poradit se po mailu nebo i přes facebook. Spolehlivý prodejce Vám odborně poradí s výběrem i po telefonu.  A pokud by školní aktovka přeci jen neseděla, neváhejte aktovku vyměnit, vyplatí se to.


Zdárný výběr aktovky Vám přeje Detskyeshop.cz.




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Jak vybrat aktovku pro prvňáčky:

Jak vybrat aktovku pro prvňáčky
Jak vybrat aktovku pro prvňáčky
Jak vybrat aktovku pro prvňáčky
Jak vybrat aktovku pro prvňáčky
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Na tady ty aktovky jsou takové ochranné návleky, takže to nehrozí ;) mají k těm aktovkám spoustu doplňků, aby to dítě mělo hezky sladěné ;)
Obrázek uživatelky
profil
Je moc krásná … akorát teda není ta plyšová ozdůbka nepraktická, když zmokne, tak bůh ví jak to potom bude vypadat :/
Obrázek uživatelky
profil
Já nevím .. Přijde to jenom mně, že jsou ty aktovky hrozně velké na prvňáčky ? Dcera jde letos do první třídy a já se toho docela děsím, protože je malinká a když jí na záda narazím tu aktovku velkou, tak aby jí to neničilo záda.
Obrázek uživatelky
profil
Jak pise Marketa, my mame také ze zdraveho batohu Beckmannku a jsme spokojeni. Hlavne protože ta ergonomie je skvela u tech batohu a sedi dobře na zadech.
Obrázek uživatelky
profil
Dobrý den s jakou značkou aktovek máte dobrou zkušenost? Letos vybíráme poprvé a já úplně nevím jaký zvolit!
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles