Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak vybrat dětské povlečení?

15. 02. 2017 | Zajímavosti
-Komerční sdělení-

Vybrat dětské povlečení není žádná věda, ale měli byste se řídit poněkud odlišnými pravidly, než když vybíráte běžné povlečení do své ložnice. Měli byste klást mnohem větší důraz na kvalitu a vlastnosti materiálu, z kterého je ložní povlečení vyrobeno.

Bavlna nebo len
Při výběru dětského povlečení si vždy dejte záležet na výběru materiálu. Vyhněte se všem umělým a neprodyšným materiálům, které by mohly způsobovat alergie nebo vyrážky. Kupujte vždy jen ložní povlečení z přírodních materiálů.

dětské povlečeníZ hlediska materiálu je pro ložní povlečení nejlepší volbou klasická bavlna. Bavlněné povlečení je příjemné, hebké a měkké, nezpůsobuje ani té nejcitlivější pokožce žádné alergické reakce. Navíc se může prát při vyšších teplotách.
Pokud se přeci jen rozhodnete pro výběr jiné látky, tak vybírejte krep nebo flanel.


Ta nejlepší povlečení do dětského pokoje:
  • Bavlněné povlečení - materiál příjemný na dotek, který pružný, měkký, hřejivý a s výbornou prodyšností a savostí.
  • Flanelové povlečení – flanel se vyrábí ze 100% bavlny. Hlavní výhodou je skvělá savost, navíc je příjemné a hebké na dotek s vysokou hřejivostí.
  • Krepové povlečení – krep se vyrábí ze 100% bavlny, takže je také měkký, pružný a prodyšný.
    
Vlastnosti dětského povlečení
  • savé
  • prodyšné
  • příjemné na dotek
  • antibakteriální

Neopomeňte ani vlastnosti materiálu, z kterého je dětské povlečení vyrobeno. Nejdůležitějším kritériem je maximální prodyšnost, aby se dítě během spánku pod ním nepotilo. Důležitá je také savost materiálu, která má velký vliv na pohodlí dítěte. Dětské povlečení je daleko více vytěžováno, neboť malé děti tráví v postýlce většinu času.

Povlečení pro nejmenší děti bude potřeba také častěji měnit a prát. Proto je dobré pořídit lůžkoviny z takových materiálů, které se budou snadno prát, sušit a případně také žehlit. S tím souvisí také větší zásoba povlečení. Mějte k dispozici raději větší počet dětského povlečení.

Bezpečné zapínání dětského povlečení
Pokud máte menší děti, vybírejte povlečení spíše se zapínáním na zip či na suchý zip. Máte strach, aby se vaše děťátko o zapínání nepoškrábalo? Vyberete si zakládací povlečení, které nemá žádné zapínání. Zakládací povlečení jsou koncipovány tak, aby díky přeložené látce přikrývka i polštář uvnitř povlečení pěkně drželi.

Oblíbené pohádkové postavy a vzorydětské povlečení
Nemůžete dítko dostat včas do postele? Nelíbí se mu v postýlce? Nalákejte ho do postele na povlečení s oblíbenou pohádkovou postavou z filmu nebo seriálu. Pro ty nejmenší se nabízí dětské povlečení s kreslenými postavičkami z večerníčků a animovaných pohádek.

Pro ty větší už vybírejte konkrétně holčičí a klučičí povlečení. Holčičí postýlka tak může být celá růžová s povlečením s princeznami a kluk zase může usínat pod peřinou se svým oblíbeným komiksovým hrdinou.

Výběr barvy ovlivňuje chování
Pokud máte hyperaktivní nebo jen aktivnější dítko, tak vybírejte mírnější a neutrální barvy, aby se alespoň v posteli zklidnilo a mělo ničím nerušený spánek. Vždy by měly barvy zapadat do celkového designu dětského pokoje, aby ladily s doplňky, kobercem nebo hračkami.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Jak vybrat dětské povlečení?:

Jak vybrat dětské povlečení?
Jak vybrat dětské povlečení?
Jak vybrat dětské povlečení?
Jak vybrat dětské povlečení?
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !