Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak vybrat mikrovlnnou troubu

24. 05. 2014 | Domácnost
Mikrovlnné trouby se chlubí, že toho umějí mnohem víc než jen ohřívat a rozmrazovat. Kromě klasických jednoduchých mikrovlnek jsou dnes  v nabídce mnohem vybavenější přístroje, které zvládnou nejen grilovat kuře, ale třeba i upéct pizzu nebo sušenky horkým vzduchem.

V první řadě je důležité si rozmyslet, na co budete mikrovlnku používat. Pokud máte doma klasickou troubu, nevyplatí se investovat do mikrovlnky s grilem nebo horkým vzduchem a postačí vám základní přístroj. Na druhou stranu neočekávejte, že kombinovaná mikrovlnka nahradí ve vaší kuchyni běžnou troubu. To opravdu ne.
 

Bezpečnost

Obavy o únik mikrovln z prostoru mikrovlnné trouby mít nemusíte. Na to jsou všechny modely testovány a všechny bez problémů prošly. V případě kombinované mikrovlnky byste však měli věnovat pozornost tomu, jestli se nadměrně nezahřívá její povrch nebo dvířka – prostě místa, kterých se člověk může dotknout. Jak ukazují naše testy, některé přístroje tímto neduhem stále trpí. Problém je, že to jen těžko zjistíte v prodejně, protože trouba musí být nějakou chvíli v provozu.

Jak vybrat mikrovlnnou troubuPokud máte děti, měli byste vybírat mikrovlnnou troubu s dětskou pojistkou. Některé přístroje to řeší pomocí tlačítka, které dvířka samo otevře, nebo zvýšeným odporem na počátku otevírání. Doporučujeme raději variantu s tlačítkem, které představuje pro dítě větší překážku než pořádně zatáhnout za dveře.

Počáteční nezdary?

Jestli se vám nepovedlo upéct kuře hned napoprvé, nezoufejte. Jako s každým přístrojem je třeba se s mikrovlnnou troubou nejprve trochu seznámit. V případě kombinované mikrovlnky to platí dvojnásob, protože často nastavená teplota neodpovídá skutečné, a mražená pizza je proto buď nedopečená, nebo naopak spálená. Chce to prostě trochu cviku.

Vidět, slyšet, osahat

Prohlédnout a vyzkoušet si mikrovlnku na vlastní oči není vůbec od věci. Některé přístroje jsou poměrně hlučné – vydávají různé cvakání, vrzání nebo hučení, takže je dobré ji před nákupem zkusit zapnout. Jiné zase mají nevhodně tvarovaný úchop dvířek, což může být například pro leváky překážkou, nebo mají nepraktická tlačítka (lepší jsou klasická oproti dotykovým, která se někdy musejí více mačkat).

Objem

Výrobcem udávaný využitelný objem je často mnohem větší, než je skutečnost – někdy se liší i o více než deset litrů. Před nákupem je proto dobré ověřit si, jak velké máte nádoby, aby se do trouby vešly.

Mimochodem, pokrmy připravujte v plastových nádobách přímo určených pro používání v mikrovlnné troubě. Jiné plastové nádoby se mohou přehřát, zdeformovat nebo jídlo kontaminovat. A pokud používáte nádoby s víkem, vždy se ujistěte, že není pevně nasazeno, aby nádoba vlivem rozpínající se náplně neexplodovala.

Automatické programy

Přestože je mikrovlnná trouba vybavena automatickým programem, například na přípravu grilovaného kuřete (stačí tedy zadat druh jídla a jeho hmotnost a mikrovlnná trouba postup přípravy „domyslí“ sama), neznamená to, že ho opravdu zvládne upéct sama. V testu se ukázalo, že některé programy jsou spíš na obtíž.

Zdroj: dTest


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
akorát se mi před pár dny rozbila stará mikrovlnka, tak jsem hledala a hledala a přemýšlela a přemýšlela a nakonec jsme si vybrali a koupili mikrovlnku od CANDY, máme hezky barevně řešenou kuchyni a líbil se nám nový barevný design právě u mikrovlnek od Candy Smajlík) Pár hezkých fotek mají na facebooku i: https://www.facebook.com/candyceskarepublika?fref=ts tak koho to zajímá může mrknout Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles