Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak vybrat pojištění domácnosti?

14. 04. 2015 | Domácnost
Přemýšleli jste někdy nad tím, že pořídíme-li si vlastní byt, pak ji jej chceme zařídit co nejkrásněji a co nejstylověji. Takové zařizování bytu nás pak mnohdy stojí nemalou částku peněz. Málo kdo z nás však řeší, co kdyby se stala nějaká nehoda. Vždyť nehody se přeci stávají. A ještě méně lidí ví, že pro takové situace, například při vyplavení vaší domácnosti, vám pojištění nemovitosti nepomůže, určitě ne zcela. V takových situacích je potřeba zařídit si pojištění domácnosti, například pojištění domácnosti online. Otázkou je, jak takové pojištění domácnosti vybrat?

Neštěstí se bohužel stávají a nehody dvakrát tolik. S každou nehodou a neštěstím se člověk ponaučí a pro příště už ví. Jenže člověk, který nechce přijít o svoje peníze, by takto uvažovat neměl. Je sice pravdou, že chybami se člověk učí, ale je také pravdou, že na pojištění domácnosti zapomínáme častěji než na jakákoli jiná pojištění.

pojištění domácnostiProč pojištění domácnosti?

Pojištění domácnosti je důležitá věc, neboť pojištění domácnosti není to stejné jako pojištění nemovitosti, ani to stejné co pojištění odpovědnosti. Každé z těchto pojištění se hodí k něčemu jinému. Pojištění nemovitosti vám pojistí nemovitost samu o sobě, nikoli však vybavení oné nemovitosti ani poškození jiné nemovitosti skrze váš dům. Na pojištění vybavení nemovitosti se hodí pojištění domácnosti. Lidově se říká, že domácnost je vše, co z domu či bytu vypadne, když jej převrátíte vzhůru nohama.

A tato část vašeho bytu může být poškozená vyplavením, vyhořením či jakoukoli jinou nehodou. Nikdy však člověk neví, jaká nehoda se stane, a proto je potřeba se podívat na prvky, které by neměly v pojištění chybět.

Co by nemělo v pojištění chybět?

Pojištění domácnosti by se mělo vztahovat na všechny druhy nehod, které mohou vaši domácnost postihnout. Pojištění vybírejte tak, aby vždy obsahovalo pojištění proti požáru, úderu blesku, vichřici, krupobití, sněhu, sesuvu půdy, pádu stromu či stožáru, vodovodním škodám, zkratům či přepětí na elektromotorech. Takové pojištění by se mělo vztahovat i na sklepy a garáže.




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !