Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak vybrat správné kompresní punčochy

12. 08. 2019 | Péče o tělo
-Komerční sdělení-

Bolí vás nohy, natékají, objevují se křečové žíly nebo jen máte dědičné dispozice a chcete se preventivně chránit? Uvažujete nad koupí kompresních punčoch, ale vůbec netušíte, co existuje na trhu? Člověk je tvor pohodlný a když se objeví zdravotní problémy, první co udělá je, že sáhne po lécích. V tomto případě bychom se ale měli zaměřit na změnu životosprávy a kompresní léčbu.

Teprve potom přichází na řadu medikamenty. Komprese totiž napomáhá správnému proudění krve od kotníku směrem nahoru do těla. Tím se krev neusazuje v nohách a předchází se vzniku křečových žil.

kompresní punčochyZdravotní punčochy doporučují lékaři


Je rozdíl, jestli už problémy pociťujete nebo toužíte po prevenci. V případě zdravotních komplikací bude nutné začít používat zdravotní kompresní punčochy II. nebo III. kompresní třídy.

Nejpoužívanější jsou kompresní punčochy II. třídy, odpovídají tlaku 23-32 mm/Hg a mají léčebné účinky. Takové punčochy jsou určené k léčbě chronické žilní nedostatečnosti, nekomplikovaných varixů a edémů. Lékaři doporučují tuto kompresi při a po některých operacích a po sklerotizaci. Punčochy se používají u případů méně závažných zánětů žil a své využití najdou i po trombóze. Punčochy III. kompresní třídy odpovídají tlaku 34-46 mm/Hg a používají je pacienti se závažnými žilními potížemi. To znamená při těžkých formách varixů, při léčbě po operacích žil a sklerotizaci, při závažných zánětech žil a po trombóze.

Prevence je lepší než léčba


Oproti tomu preventivní a podpůrné punčochy jsou označené slůvkem „DEN“. Jedná se o jednotku Denier, která vyjadřuje tloušťku (sílu) vlákna, ze kterého jsou punčochy upletené. Čím menší číslo DEN, tím jsou punčochy jemnější, tenčí a průhlednější. Naopak čím je DEN větší, tím jsou punčochy pevnější, teplejší a také méně průhledné. Můžete pořídit punčochy 70 DEN nebo 140 DEN. Tyto punčochy budou skvělým řešením při počínající žilní nedostatečnosti, pocitu těžkých nohou, v případě že máte dědičné dispozice ke vzniku křečových žil nebo pokud v zaměstnání celý den stojíte či sedíte.

Co je dobré před nákupem vědětpunčochy Dentimed


Nemusíte se bát, moderní kompresní punčochy nejsou žádné hnědé pytle. Jsou to naopak velice elegantní a příjemné punčochy, které rozhodně nebudete skrývat.

    • Nesmírně důležitý je výběr správné velikosti. Punčochy musí přesně sedět, aby mohly plnit svou funkci. Porovnejte svoje míry s údaji v rozměrové tabulce u vybraných punčoch. Pokud si v tabulce vyhledáte hned několik velikostí a nevíte, kterou vybrat, zvolte tu větší. To je jistota, že se budete po celé délce do punčoch vejít.
    • Punčochy se těžko se oblékají. Na jejich oblékání a nošení si člověk musí zvyknout. Podívejte se na video, jak si usnadnit oblékání kompresních punčoch.


Křečové žíly řešte včas


Otálení s léčbou se příliš nevyplácí. Kdo zažil komplikace s dolními končetinami, ví, o čem je řeč. Nohy nás celý život nosí a měli bychom jim věnovat patřičnou péči. Jedině tak zůstaneme dlouho soběstační. Udržujte své nohy zdravé a krásné.

kompresní punčochy







Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !