Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak vybrat stínící techniku

3. 04. 2017 | Moderní bydlení
Blíží se léto a mnoho čtenářů jistě přemýšlí nad tím, že by si pořídili stínící techniku do oken na ochranu proti slunečnímu světlu a teplu. Vždy, když si chcete pořídit stínící techniku, je třeba se zamyslet nad mnoha hledisky. Pak vaše žaluzie či rolety vydrží mnoho let a budete s nimi spokojeni.  

Žaluzie

Patří mezi alternativu k nejrozšířenějším alternativám stínící techniky – záclonám. Mají mnoho výhod, mezi které patří:

  • Snadná údržba
  • Dlouhá životnost
  • Jednoduchá konstrukce – postavené z lamel
  • Jednoduché ovládání – nejčastěji šňůrkou
  • Velký výběr barev a dekoru
  • Cenově dostupné

výběr žaluzieŽaluzie se tak hodí nejen do bytů, ale velmi často i do kanceláří. Podle čeho bychom se měli řídit při výběru žaluzie?

Jakou si vybrat konstrukci?

Mezi první rozhodnutí, která budete muset učinit, bude patřit, orientace lamel. Lamely mohou být vertikální nebo horizontální. Zároveň mají různou šířku.

Jaký si vybrat materiál žaluzií?

Na výběr jsou materiály měkké či tvrdé. Ne všechen materiál se hodí do všech místností. Je třeba počítat s vlhkostí koupelen, kde může některé materiály poškodit. Naopak do ložnic se hodí dřevěné žaluzie, které působí romanticky. Nejčastěji se tak můžete setkat s těmito typy materiálů:

  • Dřevěné žaluzie
  • Hliníkové žaluzie
  • Bambusové žaluzie
  • Stínění plissé

Žaluzie a bezpečnost

Pokud máte malé děti nebo domácí zvířata, rozhodněte byste neměli zapomenout při výběru na šňůrku. Pokud by byla dlouhá, může hrozit nebezpečí pro malé děti a je tak lepší zvolit bezšňůrkovou variantu.
   

Pár tipů na závěr

Údržba žaluzií z tvrdšího materiálu je snazší, takže pokud se nechcete příliš věnovat údržbě, měli byste se zaměřit na výběr těchto materiálů. Pokud nemáte problém trávit více času péči o žaluzie, můžete si vybrat i jiné materiály žaluzií.
Údržba žaluzií je patrně jejich největší nevýhoda. Vyžadují častější údržbu, protože se na nich usazuje často prach a špína.

Zdroj, foto: Technorol


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !