Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Jak vypadat mladší - vše je v hlavě

20. 04. 2014 | Péče o tělo
Myslete mladě! Pokud se budete považovat za staré, budete staře i vypadat. Takže věty typu: V mém věku... nebo To je jen pro mladé... si zakažte. Snažte se mít kolem sebe mladé lidi a inspirujte se mladšími ročníky – třeba v tom, co se nosí, na co se chodí do kina, divadla...

Mezi polštáři

Kvalitní a zdravý spánek je účinný pomocník proti přibývajícím rokům, neboť dobíjí organismus energií, posiluje imunitní systém, pomáhá odbourávat stres a intenzivněji probíhá látková výměna. Na spánek si pořádně zatměte, během spánku se za tmy tvoří v těle „hormon mládí“ melatonin, který brání hromadění volných radikálů. Důležité je spát  dostatečně dlouho, podle expertů je ideální šest až osm hodin spánku, i když potřeba spánku je velice individuální záležitost. 

Rozhýbejte se

Pravidelný pohyb je nutnost, neboť zvyšuje přirozenou pružnost těla, posiluje svalstvo, dobíjí náš organismus energií, uklidňuje, působí proti podrážděnosti a zlepšuje spánek. Nejrychleji zestárnete, pokud vedete sedavý způsob života s minimem pohybu. Navíc vám hrozí civilizační nemoci jako vysoký krevní tlak, potíže se srdcem, cukrovka a obezita.

Jak vypadat mladší - Vše je v hlavě

Vítr v šatníku

Nemusíte sledovat všechny módní výstřelky, ale na druhou stranu se neoblékejte jako usedlá teta. Užší džíny, krátká saka, vypasovaná trička – to vše můžete nosit i ve vyšším věku. Nebojte se výraznějších barev, zvlášť horní část oblečení by měla být světlejší. Tmavá barva v blízkosti obličeje přidává roky.

Změna je život

Jestliže vaši hlavu zdobí už roky pořád jeden a tentýž účes, změňte ho. Možná se vám trochu pozměnil tvar a výraz obličeje a starý účes se k vám prostě nehodí. Krátké střihy sice omlazují, ale extra krátké vlasy působí příliš tvrdě. Zapomeňte na natupírovanou helmu zpevněnou lakem na vlasy, ležérní účes působí přirozeně a mladistvě. Všechny vlasy v jedné délce působí přísně, a tudíž přidávají roky. Také zapomeňte na příliš výraznou barvu vlasů, nevypadá přirozeně a v tmavých vlasech vyniknou vrásky a nedostatky pleti. Raději vycházejte ze své původní barvy a doplňte ji jemným melírem.

Méně znamená více

Zapomeňte na rady tipu: čím víc chcete schovat, tím hutnější make-up si pořiďte. Mladšího vzhledu dosáhnete naopak tekutými a lehkými druhy make-upu, nejlépe s liftingovým účinkem. Klasický způsob, jak něco zamaskovat, je upoutání pozornosti jinam. Vizážisté proto radí – přitáhněte zájem k očím, rozsviťte je. Nejdříve speciálním korektorem zamaskujte kruhy pod očima, stíny používejte barevně spíše světlejší, oči pak vypadají větší. Používejte spíše matné stíny, perleťové by zvýraznily vrásky kolem očí. Vyhoďte barevné řasenky a vraťte se ke klasické černé nebo hnědé. Ty totiž opticky zvětšují a zvýrazňují bělmo a oči rozzáří. Čím jste starší, tím světlejší používejte rtěnku. V tmavších odstínech působíte přísně a rty vypadají menší. Světlé rtěnky, zvlášť s lesklým efektem, rty zvětšují a dodávají obličeji jemnější výraz.




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !