Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak vyzrát na úpravu vlasů a péči o ně v chladném počasí?

8. 02. 2018 | Péče o vlasy
Podzim a zima jsou pro mnoho lidí období, která musíme útrpně přečkat, abychom se zase dočkali slunce a teplého počasí. I mrazivé počasí má však své kouzlo – výlet v podzimní přírodě nebo zimní pobyt na horách dokáže náš organismus zregenerovat intenzivněji než v létě. Proti zimě se chráníme teplým oblečením, šálami a rukavicemi, ale co s vlasy? Poradíme vám, jak je upravovat a postarat se o to, aby zářily v plné síle.

Péče o vlasy v zimě je stejně důležitá jako během horkého léta. Kolikrát vyjdeme do mrazivé zimy prostovlasé a neuvědomujeme si, že vlasy trpí okolními vlivy? Vhodnou péčí je chráníme před nízkými teplotami, větrem, vlhkem, mrazem a častými výkyvy teplot. Výsledkem působení těchto vlivů je nadměrná suchost, ztráta lesku, lámavost a roztřepené konečky. Pokud k tomu ještě přidáme nekvalitní vlasovou kosmetiku, nešetrné česání a časté kulmování či žehlení, dílo zkázy je na naší kštici téměř dokonáno. Jak se o vlasy starat v zimě?

Jak vyzrát na úpravu vlasů a péči o ně v chladném počasí?Bez pokrývky hlavy ani ránu

Před odchodem z domova nezapomeňte na pokrývku hlavy. Nejlepší postup je vlasy ráno učesat, prokartáčovat a vybrat vhodnou pokrývku. Takové klobouky jsou zejména na podzim módní záležitostí, s kterou nemůžete šlápnout vedle. Vlasy dostatečně ochrání a vytvořený účes poškodí jen minimálně. Konečnou úpravu snadno provedete v práci během pár minut. Některé ženy mají zlozvyk ponechávat si pokrývku hlavy na hlavě i při návštěvě kaváren a restaurací. Tím vlasy velmi trpí. Pokožka hlavy se nezdravě potí a zapařuje, vlasy se více mastí. Nemluvě o účesu, který se tím poničí tak, že po příchodu domů vám nezbyde nic jiného, než vlasy znovu umýt.

Kvalitní kosmetika do vaší koupelny

Snažte se, aby všechny zásahy na vlasech byly co možná nejšetrnější. Nevyhnutelné je pravidelné používání kvalitních přípravků na vlasy. Šampony a speciální kondicionéry jsou základ, v zimním období přidejte také vlasové masky a zábaly a intenzivně vyživující séra. Kvalitní přípravky obsahují velmi důležité základní stavební látky pro vlasy, např. kolagen, aminokyseliny, panthenol nebo jiné deriváty vitamínu B6, vitamíny E a C. Základní stavební jednotkou nejen vlasů, ale také svalů, pokožky a doslova každého vlákna v našem těle jsou aminokyseliny. S přibývajícím věkem se zásoba aminokyselin v našem těle snižuje. Z vlasů se v průběhu času ztrácejí důležité aminokyseliny jako cystein, histidin, lysin, methionin, tryptofan a tyroxin. K doplnění potřebuje náš organismus proteiny, jehož jsou právě aminokyseliny základním stavebním kamenem.  

Proteinová výživa ve vnější i vnitřní péči

Proteiny můžete doplnit zvenčí i zevnitř. Proteiny, které obsahují potraviny živočišného původu a zahrnují všechny druhy aminokyselin, najdete třeba v mléku a mléčných výrobkách, libovém masu, vejcích a rybách. Na proteiny se zaměřte i v případě výběru vlasových přípravků.

Při zhoršené kvalitě vlasů, nehtů a kůže se používá také křemík. Jeho nedostatek se projevuje viditelným zhoršením kvality pokožky, lomivosti nehtů, zhoršením kvality a padáním vlasů. Křemík je vhodné podávat společně s vápníkem, hořčíkem, zinkem a vitaminem D. Navíc přispívá k celkové regeneraci organismu, posílení obranyschopnosti, oddálení procesu stárnutí a k detoxikaci organismu.

Zdroj, foto: Nouvelle


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !