Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak vzniká alergie a co si s ní počít?

4. 03. 2011 | Péče o tělo
Život nám ztrpčuje řada neduhů a mezi jedny z nejčastějších patří alergie. Jejich počet je zejména v posledních několika letech na vzestupu. Mezi nejčastější patří alergie na prach, pyly, srst, peří, některé potraviny... při troše snahy s nimi jejich nositel může žít plnohodnotný život. Ale existují také velmi složité případy, kdy jsou pacienti alergičtí na sluneční svit nebo vodu. Jejich nositelé jsou pak odkázáni na život jako ve vězení.

Co vlastně alergie je? Naše těla disponují složitým mechanismem zvaným imunitní systém. Ten brání tělo před nebezpečnými patogeny a podobně. Někdy se však „splaší“ a brání se neadekvátně nebezpečí. Stane se tedy extrémně citlivý na určitou látku, na kterou pak reaguje i ve velmi malém množství. Projevuje se nejčastěji svědivou vyrážkou, rýmou a dýchacími problémy. Může však způsobit také zástavu dechu či ochrnutí.

Léčba probíhá následovně. Pacient často přichází k lékaři s nejrůznějšími symptomy, aniž by věděl, na co je vlastně alergický. Projde sérií testů, které určí alergen či alergeny. Následně lékař stanoví způsob léčby. Ideálně pacientovi doporučí vyhnout se alergenu, což je možné například při přecitlivělosti na určité tkaniny. Vždy to však není proveditelné, například nositel „senné rýmy“ příliš na výběr nemá, leda by na příslušnou část roku odcestoval někam hodně daleko. K léčbě projevů alergie se používá řada mastí, aerosolových sprejů, léků, k akutním projevům pak silná antihistaminika.

Alergie může vzniknout kdykoliv v průběhu života a stejně tak může kdykoliv odeznít. Někteří léčitelé věří, že alergie je více než záležitostí těla věcí mysli. V současné době sledujeme vzestup počtu alergií zejména u malých dětí. Snížit u nich riziko vzniku můžeme zejména co nejdelší dobou kojení, dále pak omezením parfémované drogerie při péči o nejmenší děti.
Život s alergií je složitý, dnes už však známe řadu způsobů, jak pacientům ulevit od jejích nepříjemných projevů. Při dodržování doporučení lékaře tak pacient může téměř vždy vést zcela plnohodnotný život.

Agrant - čtenářka
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
mala som ju, ale nikdy na to neprišli načo,,
Obrázek uživatelky
profil
když lékaři nezjistí na co je člověk alergický. Výsledek testů : máte alergické projevy a nevíte z čeho?
Obrázek uživatelky
profil
o alergii viem svoje - dcéra má atopický ekzem od malička
a to už má 33 r.Koľko úsilia, nervov, peňazí stála liečba,
ale jednoducho vyliečiť sa nedá, iba zmierniť príznaky
choroby a najhoršie je, že je to dedičnéSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Pomlázka