Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak ze zahrady udělat ráj pro děti

17. 04. 2011 | Zahrádka

Zahrada a děti, tato kombinace vždy fungovala a stále funguje. Pokud chcete dopřát svým ratolestem prostor pro radostné zážitky na čerstvém vzduchu, vyhraďte jim na zahradě jejich koutek. Možností, co pořídit dětem na zahradu, je celá řada. V prvé řadě je třeba zvážit prostorové možnosti vaší zahrady a její terén. Výběr atrakce se také odvíjí od věku vašich dětí.


Kdo si hraje, nezlobí


Nejmenším dětem bude asi plně vyhovovat pískoviště, kde budou stavět hrady, pyramidy, plácat bábovičky nebo přesívat písek. Zakoupit se dá jako předpřipravená skládačka, ale kdo má rád manuální tvořivou práci, pískoviště si jistě zvládne složit sám podle svých potřeb s pomocí obroušených prken. Možná se jim práce s dětským plastovým nářadíčkem natolik zalíbí, že vám budou při zahradničení šikovnými pomocníčky.


houpackaDětský zahradní koutek může samozřejmě s věkem dětí růst. Starší děti určitě potěší malá prolézačka se skluzavkou, přičemž skluzavka se dá samozřejmě pořídit i samostatně. Také u houpaček máte na výběr více možností: pružinové, závěsné pro jednoho nebo pro dva, pákové houpačky nebo zahradní lavičkové houpačky. Pokud vám nevadí, že ztratíte děti na chvíli z dohledu, pořiďte jim hrady s dlouhými chodbami nebo samotné mobilní tunýlky.


Odrostlejší děti, ale i dospělí se můžou výborně vydovádět na zahradní trampolíně. Děti si na ní rozvinou své motorické schopnosti a dospělí se odreagují od každodenních starostí.  Kapitola sama pro sebe jsou zahradní jezírka. Pozorovat život a dění v jezírku, ale i čilý ruch kolem něj je skvělou možností, jak si přenést alespoň malý kousek pulzující přírody na vaši zahrádku. Ať už jsou to rybičky, rozkvetlé lekníny nebo motýli a vážky, kteří se přiletí z jezírka napít, všichni upoutají pozornost dětí i dospělých.


Je jen na vás, zda si vyberete nádrž neboli hotové jezírko či fóliové jezírko. Hotová jezírka se hodí do menších zahrad, protože mají pouze omezenou velikost. Fóliová jezírka poskytují větší životní prostor pro ryby i rostliny, na druhou stranu jsou náročnější na stavbu. Atmosféru vaší soukromé tůňky si můžete zkrášlit dokoupením tvarovaných prvků pro instalací vodotrysků a vybudování potůčků nebo malých vodopádů.


Bezpečnost na prvním místě


holcickaVždy vybírejte produkty, které budou pro vaše děti bezpečné. Důraz je potřeba klást na stabilitu výrobků, zaoblené hrany i rohy a povrchovou úpravu. Kvalitu a bezpečnost výrobku zaručují potřebné certifikáty, jako je například označení Bezpečné hračky, zkratka CE a další. Než ale děti na prolézačky nebo houpačky pustíte, raději pečlivě prověřte, zda všechny díly drží a vše funguje, jak má. Dobré je také pamatovat na zábranu před zvířaty, například kočky často používají dětská pískoviště a prolézačky na vykonání své potřeby.


Součástí pískovišť a prolézaček bývají i plastové nebo látkové kryty, které děti chrání před nezvanými návštěvníky, totiž vašimi mazlíčky. Budou-li děti na zahradě zůstávat i v podvečerních hodinách, nezapomeňte na osvětlení jejich dětského koutku, které bude chránit jejich bezpečnost při pohybu a vám dovolí na ně lépe dohlédnout.


Zdroj: OBI.cz


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
ty lacláče jsou za 1100,- Kč??????????to je dost,nééé
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles