Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak zefektivnit při aerobní aktivitě proces spalování měřením pulsu

15. 06. 2017 | Fitness
Před pouhými několika lety by nikoho z rekreačních sportovců nenapadlo měřit si v průběhu běhu, cvičení nebo jiné aerobní aktivity puls a výsledek ihned vyhodnocovat, případně upravovat podle naměřených údajů průběžně intenzitu cvičení. A dnes? Obrovské množství aktivních lidí nosí na zápěstích chytré náramky. Jaké nám v tomto ohledu dává moderní technika možnosti a jak optimalizovat výkon během sportovního výkonu?
 
Pravdou je, že udržování správné tepové frekvence usnadňuje proces spalování tuku v těle. Pokud si někdo myslí, že větší rychlost nebo výkon znamená zákonitě lepší efekt pro zhubnutí, je na velkém omylu. Ale hezky od začátku.

Jak zefektivnit při aerobní aktivitě proces spalování měřením pulsuPravidlo č. 1: Jakýkoli pohyb, pokud má mít pro tělo a potažmo i pro hubnutí pozitivní vliv, musí být pravidelný. Správný výběr pohybu a jeho vhodná intenzita může však proces spalování tuku zásadně ovlivnit.

Pravidlo č. 2: Před cvičením zahřejte tělo a svaly. Nikdy se nepouštějte bez tohoto kroku naplno do tempa.

Pravidlo č. 3:
Pokud začínáte s pohybem po delší době, nepřepínejte se. Jednak si můžete skutečně ublížit, protože vaše šlachy a svaly nejsou na maximální výkon připraveny a také rozhodně nedosáhnete efektu lepšího spalování. V lepším případě dostanete svalovou horečku a budete muset vysadit minimálně na několik dní ještě dřív, než jste pořádně začali.

Pravidlo č. 4: Motivujte sami sebe a překonávejte se. To nevylučuje předchozí pravidla. Začněte pomaleji, pomalu den po dni zvyšujte aktivitu a poslouchejte přitom hlas svého těla. Odměnou vám bude rychlý posun vpřed. Pokud se těžko motivujete ve vytrvalostních disciplínách, pusťte si k nim hudbu. Ne nadarmo běhá velké množství vytrvalostních běžců se sluchátky v uších.

Pravidlo č. 5:
Pokud je vaším cílem spalovat, udržujte během pohybu pokud možno stále optimální tepovou frekvenci. Orientačně si ji můžete spočítat sami. Zde je jednoduchý návod. Nejdřív si stanovte maximální tepovou frekvenci (MTF). Jste-li muž, spočítejte ji podle vzorce „220 – věk“, ženy použijí vzorec „226 -  věk“. Výsledné číslo vynásobte koeficientem 0,7. Převedeno do slov - optimální puls pro spalování tuku je u většiny lidí přibližně na hodnotě 70% maximální tepové frekvence.


Zdroj, foto: Mediabase


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !