Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Jak zhubnout po porodu? Tělo potřebuje čas!

30. 11. 2017 | Fitness
Kila navíc jsou přirozenou součástí všech novopečených maminek. Jen tak se jich nelze zbavit a potrápí každou ženu, která na svět přivede dítě. Přitom existuje způsob, jak se zdravou cestou dostat zpět do formy. Jaký to je?

Nejčastější chyby: stres, diety a spěch

Poporodní deprese spojené s věčnou únavou a pohledem na povolené bříško přivádí nejednu maminku na pokraj zoufalství. Často se tak stává, že se ženy snaží své tělo získat zpět všemi možnými drastickými způsoby, a to nejlépe hned. Hned to ovšem nejde. Jen devět měsíců trvalo celé těhotenství a přibližně stejně dlouhou dobu může trvat, než budou přebytečná kila dole a svaly zpevněné. Nehledě na to, že pro matku i dítě je nebezpečné trápit se nejrůznějšími dietami. Základem je tak přijmout fakt, že celý proces hubnutí nějakou chvíli potrvá. Stejně tak se nedoporučuje bezprostředně po šestinedělí začít s brutálním silovým tréninkem. Vše chce svůj čas, a i k cvičení je třeba přistupovat pozvolně.

Jak zhubnout po porodu? Tělo potřebuje čas!Základem je strava

Nejprve je třeba upozornit na to, že neexistuje univerzální jídelníček pro matky po porodu. Každá žena má jiný energetický výdej, od kterého se odvíjí potřebný denní příjem. Základem jsou ovšem druhy potravin, které jsou prospěšné jak pro matku, tak i pro dítě v době kojení. Jídelníček by měl obsahovat obiloviny, zeleninu, ovoce, mléčné výrobky, rybí a drůbeží maso, vejce a luštěniny. Nutné je také dodržovat pravidelný pitný režim, a to v podobě čisté vody a bylinných čajů. Vynechat je dobré nápoje s vysokým obsahem cukru, jako jsou sladké šťávy, džusy a limonády.

Nehne-li se po ukončení kojení ručička na váze, přestože jíte dle svého nejlepšího svědomí, nebojte se navštívit výživového poradce. Je možné, že máte špatně nastavený denní energetický příjem či volíte nevhodné kombinace potravin.

Vyvarujte se také dojídání zbytků po dítěti, raději je vyhoďte a jděte dítěti příkladem již od útlého věku právě tím, že správně nastavíte i své stravovací návyky.

Jaký pohyb zvolit

Pravidelný pohyb je nutností nejen z důvodu shazování přebytečných kil, ale pomůže vám zbavit se stresu, vyčistíte si díky němu hlavu a zlepší se vám fyzička. Po porodu se však doporučují nenáročné procházky s kočárkem, kdy můžete střídat pomalejší tempo s rychlejším. Zařadit také můžete jógu a protahovací cvičení.

Po šestinedělí poté můžete zvolna zařadit aerobik a procvičování břišních a zádových svalů. Pořádány jsou také lekce cvičení, které jsou určeny přímo matkám po porodu a které se zaměřují na problémové partie. Tyto kurzy většinou naleznete ve všech větších městech a v rámci zdravotního pojištění mohou být částečně hrazeny pojišťovnou.

Stop stresu

Přestože se tento krok lehce řekne a o poznání hůř provede, je nutné mít na paměti, že stres opravdu dokáže pozastavit jakýkoli progres. Pokuste se tedy být pozitivně naladěné a nedívat se na kila navíc jako na něco ošklivého. Vždyť se koneckonců jedná jen o jednu malou nepříjemnost na cestě životem.

Zdroj: ZPMVČR


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Je to perfektný článok. Veľa zaujímavých rád.
Chýba iba jedná, ako v tomto rozbehanom, plnom neistôt, živote ich dodržať? Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles