Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak zlepšit zrak

21. 04. 2014 | Péče o tělo
I když jsou zrakové svaly jedny z nejmenších na těle, platí pro ně přesto stejná pravidla, jako pro všechny svalové skupiny. Namáhané svaly je třeba protáhnout a tím je regenerovat. Vyzkoušejte sestavu cviků, která má při pravidelném opakování výrazný vliv na zlepšení zraku a je i dobrou prevencí proti potížím se zrakem - krátkozrakosti, šedému či zelenému zákalu. Před cvičením této sestavy je vhodné nejprve procvičit ramena a krk, zlepšíme tak prokrvení nervů páteře, krku a tím i očí.

Jak na to?


- Hlavu držte zpříma a promněte si dlaně, aby se v nich vytvořilo teplo. Přiložte je na oči,   netlačte na ně a střídavě se dívejte nahoru, potom dolů. Tento pohyb očí několikrát opakujte. Poté se podívejte napravo a nalevo, stočte oči šikmo napravo nahoru a pak napravo dolů. Každou polohu opakujte zhruba desetkrát. Nakonec otáčejte očima ve směru hodinových ručiček, pak v opačném směru. Poté ještě krátce pokračujte v pasivní relaxaci při zakrytém zraku a zvolna dýchejte. Pomalu oči otevřete a vnímejte příjemnou tmu a teplo z vašich dlaní. Během této doby se snažte uvolnit a myslet na něco příjemného.

Jak zlepšit zrak- Dýchejte pomalu a hluboce, při nádechu co nejvíce a několikrát zamrkejte. Při výdechu zavřete oči a pomalu vypouštějte všechen vzduch. Při práci na počítači je dobré provádět tento cvik co nejčastěji, navíc se nám do mozku dostává více blahodárného kyslíku.

- Asi patnáct až dvacet centimetrů od obličeje držte jakýkoliv předmět, třeba tužku a vyberte si nějaký vzdálený předmět, například dveře pokoje. Střídavě zaostřujte na blízký i vzdálený předmět a při tom vždy prostudujte do detailu předmět, který zkoumáte. Tento cvik zlepšuje vidění, zaostřování a podporuje tok živin v očích.

- Zavřete oči a intenzivně svírejte několik vteřin víčka, potom dvacetkrát zamrkejte. Celé to opakujeme pětkrát.

Dvě rady navíc...


- Osvěta šíří strach z pobytu na slunci, ale je třeba doporučit všem lidem se špatným zrakem, aby se slunečních paprsků neobávali a využili je pro zlepšení svého zraku. Nejlepší způsob je ten, že zavřete oči, vystavíte je proti slunci a hlavou budete mírně pohybovat ze strany na stranu. Tak budou sluneční paprsky dopadat na všechna místa oka rovnoměrně. Provádějte toto cvičení alespoň pár minut několikrát denně.

- Studená voda je další efektivní prostředek k uvolňování očí a okolních tkání. Nakloňte se nad umyvadlo, ponořte ruce do vody, naberte vodu do dlaní a rázně ji šplíchejte do zavřených očí. Opakujte asi 20krát. Toto cvičení velmi osvěžuje oči, je to dobrý prostředek vždy, když cítíte, že máte oči unavené, třeba při delší práci na počítači. Důležité je, aby voda byla studená, nikoli vlažná!




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !