Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak zůstat krásná po dlouhém letu

10. 06. 2014 | Krása
Možná se letos chystáte vzít si trochu delší dovolenou a vyletět někam daleko. Cestování milujeme, je pro nás vzrušující a inspirativní. Cesty letadlem mají stále kouzlo výjimečnosti, zejména pokud jde o dlouhé lety. Letání však také někdy nepříjemně zatěžuje náš organismus.

A tak se stává, že například po desetihodinovém letu se necítíme a nevypadáme tak, jak bychom si po příletu do naší vysněné destinace přáli. Co dělat proto, aby byl pro nás i ten nejdelší let příjemnější a cítili se lépe, nám poradila Marika Vystydová, letuška s patnáctiletou praxí, která proletěla doslova celý svět a to hned několikrát.

Létání milujeme, ale...!

Cestování letadlem je nejrychlejší a tudíž i nejpohodlnější způsob, jak se přepravit z místa na místo. Nicméně, za cenu určitých omezení. Co si budeme povídat, letadlo je s trochou nadsázky stále jen trubka kovu, která s námi letí tisícikilometrovou rychlostí ve výšce 11 tisíc metrů nad zemí. Největším problémem cestování letadlem je s ohledem na lidský organismus nízký tlak v kabině a s tím spojená velmi nízká vlhkost vzduchu. V neposlední řadě je to omezený prostor a rychlé střídání časových pásem, při delších letech období dne a noci. To má za následek zvýšenou únavu, dehydrataci celého organismu a tedy i pokožky. Existují však jednoduhé postupy, jak tyto nepříjemné projevy dálkového létání omezit. Díky nim se (nejen) každá žena bude po přistání cítit mnohem lépe a stejně krásná, jako když do letadla nastupovala.

Jak zůstat krásná po dlouhém letuCestujeme bez make-upu

Obecně se doporučuje cestovat odlíčená nebo jen s lehkým make-upem. Nic totiž neprospěje pleti během letu více, než když je pokožka čistá a díky použití hydratačního krému vláčná. Pro zajištění dostatečné hydratace aplikujte hydratační krém na tvář co tři hodiny. Zvláštní pozornost věnujte zejména jemné kůžičce pod očima, která bývá během letu nejvíce namáhaná – použijte oční krém nebo speciální sérum, které unavenou citlivou pokožku nejlépe regeneruje.

Pokud se ale přece jenom rozhodnete letět nalíčená, dbejte na kvalitní make-up. Ten má totiž delší trvanlivost, vhodnější složení a je odolnější vůči vnějším podmínkám. I když si během letu zdřímnete, nedojde k rozmazání. Rozhodně věnujte pozornost podkladovému krému – aby byla vaše pokožka svěží i po několikatihodinovém letu, je nutné, aby vaši pleť řádně hydratoval a chránil před suchým prostředím. V současné době jsou na trhu k dostání kosmetické produkty, které jsou určené přímo pro cestování letadlem. Jsou velmi zpravidla velmi kvalitní a běžně k dostání.

Rty dostávají zabrat

Nejvíc se všeho zřejmě trpí rty, už jen proto, že během letu často pijeme a mimoděk si je olizujeme. V kombinaci se suchým a stále proudícím vzduchem mají pak vlhké rty tendenci vysychat a praskat. Svůj balzám na rty aplikujte okamžitě poté, co se dostanete do letadla. Mějte ho vždy po ruce tak, abyste ho v případě potřeby mohla kdykoliv během letu použít.

Suché ruce

Známe to všichni – nepříjemný pocit suchých rukou ubírá na celkovém pocitu pohodlí. V důsledku nízkého tlaku a suchého vzduchu netrpí jen pokožka, ale také nehty a nehtová lůžka – mají tendenci se lámat a tvoří se záděry. Naneste na vaše ruce hydratační krém, který ochrání zároveň i vaše nehty. Nejen, že předejdete nepříjemnému pocitu stažené kůže, ale ruce vám budou příjemně vonět.

Co na vlasy?

Pokud máte obavy z toho, že se vám během letu zamastí vlasy, což se často stává, suchý šampón je vaším spolehlivým zachráncem. Můžete si jej pořídit i v cestovní velikosti a použít před přistáním. Vaše vlasy tak budou vypadat jako právě umyté a rozhodně na nich nikdo nepozná stopy po několika hodinovém letu.

Oteklé nohy

Pokud se chystáte v letadle chvíli prospat, což se při dlouhém letu doporučuje, zkuste si před ulehnutím sundat boty a promazat si nohy. Nejen, že jim ulevíte a chodidla nebudou mít tendenci tak rychle otékat, ale zároveň i zjemníte jejich pokožku. Pokud si pak navlečete stahovací ponožky, věřte, že se vaše nohy budou mít lépe než po pedikuře.

Suché oči

Nejen těm, co nosí kontaktní čočky, doporučujeme pravidelně zvlhčovat oči očními kapkami. Snadno tak předejdete nepříjemnému škrábání, zčervenání očí a zvýšené únavě. I oči totiž během dlouhého letu bojují s nepříjemným suchým vzduchem, který se někdy přirovnává ke vzduchu na Sahaře. Už jen tento fakt přispívá k silné únavě, kterou při dlouhém letu pociťujeme. Pokud jde o již zmíněné kontaktní čočky, uděláme nejlépe, pokud je z očí sundáme a použijeme brýle.

Pít! Pít! Pít!

Pro celkovou pohodu je dobré, abyste během letu vypily co největší množství vody. Zajistíte tak vašemu organismu dostatečný přísun tekutin a zamezíte tak dehydrataci. Nedoporučuje se káva a ani alkoholické nápoje. Velmi zatěžují organismus a přispívají k ještě větší dehydrataci. Pokud neodoláte a kávu si přeci jenom dáte, například k výbornému dezertu, vypijte o to víc čisté a neperlivé vody.

Zdroj, foto: British Airways


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Jak zůstat krásná po dlouhém letu:

Jak zůstat krásná po dlouhém letu
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles