Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak zvládnout dovolenou s dětmi bez stresu?

21. 01. 2020 | Praktické rady
Odpověď na úvodní otázku je jednouchá: Musíte být připraveni úplně na všechno. Potom vás nic nezaskočí a jakoukoli nečekanou příhodu zvládnete s úsměvem na rtech a nadhledem, který vám budou závidět všechny matky a otcové v okolí. Přečtete-li si naše šestero, určitě se zdárně poperete se všemi nástrahami rodinné dovolené od výběru destinace až po zajímavý program.

1. Výběr destinace: Nebuďte egoisté

Když vybíráte dovolenou s dětmi, nechovejte se jako egoisté. Zapomeňte na to, že vy chcete vidět všechny památky v širokém okolí. Vaše pubertální ratolesti to vůbec zajímat nebude. Proto se řiďte hlavně zájmem dětí. Příliš nadšené nemusí být ani z obrovských mořských vln, i když vy milujete windsurfing. Mnohem větší radost jim uděláte třeba tím, že bude v místě dobrý zážitkový vodní park se spoustou atrakcí, kde se mohou vyblbnout. Hledejte písčité pláže s pozvolným vstupem do moře, vhodné pro děti. Jedině tak udržíte jejich pozornost a zájem, budou se cachtat v moři, hrát si v písku na břehu, pinkat si s míčem. Dovolená je bude bavit a nebudou nespokojené.

2. Volba místa: Zajímavé atrakce zaženou nudu

dovolená s dětmi

Když už jste si vybrali destinaci, stejně pozorně a s ohledem na děti volte místo. Všímejte si nejenom třeba dostupnosti lékaře, nákupního centra, ale také dalších dětských atrakcí. Je ve městě akvárium s obřím vodním světem plným mořských živočichů? Tobogán? Malá zoologická zahrada? Botanická zahrada s exotickým ovocem a květinami? Interaktivní expozice pirátské lodi v místech, kde skutečně před staletími piráti řádili? Obrovské město složené ze skákacích hradů? Všechno jsou to atrakce, ze kterých děti budou nadšené. Nehrozí nebezpečí, že by se mohly nudit. A nuda je dovolené s dětmi to nejhorší. Přináší otrávené obličeje, neklid a zlobení, že kterého může vzejít i nějaká lumpárna, a tím pádem problém.

3. Vhodný hotel: Hledejte objekty přátelské k dětem

I hotel, kde budete pobývat, vybírejte s ohledem na své potomky. U některých hotelů výslovně najdete poznámku, že jsou „baby friendly“, tedy přátelské k dětem. Najdete v nich pochopení a zázemí pro děti včetně třeba dětských jídelních židliček, postýlek a dalšího vybavení. Na jídelníčku jsou v nabídce pokrmy pro děti včetně bezlepkové stravy nebo jiných diet. Často hotely nabízí i kluby pro děti v určitém věkovém rozmezí, různé animační programy pro děti, možnost hlídání. Takové služby jsou neocenitelné, protože i vy si budete moci na chvíli vydechnout a vyjít si sami bez potomků třeba na večeři. U hotelů bývají dětská hřiště, bazény pro děti… Jsou to atrakce, které pobyt s dětmi zjednoduší a zpříjemní.

4. Pohodlný pobyt: Myslete na potřeby dětí

Jedete-li s dětmi, které ještě přes poledne spí, volte raději rodinné pokoje s oddělenou ložnicí, kde je zajištěno soukromí i pro rodiče.  A nemusí jít jen o drahé hotely. I  jednoduché apartmány mají dva oddělené pokoje a děti se tak  mohou v době největšího horka kolem poledne v klidu prospat. Ideální je stravovací program all inclusive, když bude všechno k dispozici v hotelu, nebudou děti žadonit o další pamlsky kdykoli vytáhnete paty ven.

5. Co sbalit s sebou: Nezapomeňte na léky

Když máte vybranou dovolenou, přichází na řadu balení. Co si určitě vzít s sebou? Především nezapomeňte uzavřít cestovní pojištění pokrývající rizika úrazu a nemoci. Případný úraz či nemoc vyžadující lékařské ošetření nebo dokonce hospitalizaci v nemocnici by se bez pojistky mohly nepříjemně prodražit. Dále nezapomeňte na dobře vybavenou lékárničku obsahující léky proti nachlazení, horečce, kašli, ale také zažívacím potížím jako průjmy, zvracení, zácpy. Nezapomeňte na antihistaminika pro malé alergiky. Rozhodně se vám to vyplatí. Pokud dítě bere nějaké léky trvale, berte s sebou i je. Samozřejmou výbavou by především pro cestu k moři měla být čepice či klobouček proti slunci a opalovací krém s vysokým ochranným faktorem. I když pojedete do teplých krajin, přidejte do kufru svetřík, bundu i teplejší kalhoty, počasí se může zhoršit.

6. Doprava: Zabavte děti během dlouhé cesty

V případě letecké přepravy bývají i v letadlech podmínky přizpůsobeny rodinám s dětmi – mají přednost při nástupu a výstupu, v odletové hale bývají dětské koutky, můžete si zajistit vhodná místa pro usazení celé rodiny pohromadě. V poslední době nebývá v letadlech poskytováno stravování, máte-li jedlíky, objednejte jim dětské menu nebo plato řízků. Na vyrovnání tlaku při vzletu a přistávání se hodí mít s sebou cucavé bonbony.  Vždy je dobré vzít s sebou do příručního zavazadla nějakou hračku či knížku, aby se dítě mohlo během cesty zabavit. Jinak se může nudit a bude zlobit. Měli byste si také zjistit, jak dlouho trvá transfer  z letiště do hotelu  a jsou-li pro malé děti k dispozici autosedačky.

7. Počasí: Volte místa se stabilním počasím

Pro děti jsou příjemnější pobyty mimo hlavní sezónu, kdy nehrozí úmorná vedra. Ale nikdo vám nedá jistotu, že bude vždy slunečno. Proto si připravte i záložní program pro případ, že se počasí pokazí. Je dobré mít s sebou tablet, na kterém děti mohou sledovat oblíbené pohádky,  stolní hru, karty nebo oblíbenu knížku.

Zdroj, foto: Greece Tours


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !