Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Miminka
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak zvládnout mateřskou "dovolenou" a nezbláznit se?

3. 09. 2014 | Vývoj
Každá nastávající maminka se těší na své miminko, ale jen málokterá ví, co vše starost o malého človíčka obnáší. Jak správně zkušené maminky říkají, mateřská je sice dovolená, ale ne v tom pravém slova smyslu. Na jednu stranu si opravdu odpočinete od každodenního pracovního života, ale zato přijde nekonečný kolotoč povinností spojených s dítětem. Starost o nového člena rodiny vám dá zabrat, a proto vám přinášíme tipy, jak zvládnout mateřskou, tak abyste si ji užily!
 

Najděte si čas pro sebe

Každá žena si zaslouží být opečovávaná a cítit se dobře za jakýchkoliv okolností. Dítě vás však na mateřské dovolené zaměstná natolik, že na kadeřníka či pedikérku nemáte ani pomyšlení. Ale to je chyba! Když budete vynervovaná a nevyspalá, dítě to z vás vycítí a samozřejmě na něj i neklid přenesete. Poproste manžela, kamarádku či rodiče, aby ratolest na pár hodin pohlídali a vy jste se tak mohla nechat zkrášlit a chvíli relaxovat. V případě, že nemáte nikoho, kdo by vaše zlatíčko pohlídal, počkejte až usne a napusťte si vanu a zapalte svíčky s aromatickými oleji, které zklidní mysl a uvolní napětí.

Jak zvládnout mateřskou Čtěte knihy, sledujte filmy nebo poslouchejte hudbu

Kamarádka vám vypráví o skvělé knížce a vy si jen povzdychnete, že na 500 stránkový román nemáte čas a přitom byste tak ráda přišla na nové myšlenky. Maminka Monika Čavojová nám dala skvělý tip na zvednutí nálady, který vám nezabere mnoho času. „Na mateřské dovolené jsem byla pouze rok, jelikož jsem se o syna musela starat sama. Takže vím, jak je to pro maminku těžké najít si chvíli volného času. Nemusíte hned číst bichle, ale i taková básnička dokáže zahřát u srdce, když se v ní vzhlédnete. Při brouzdání na internetu jsem například narazila na stránky básníka Petra Rýdla. Píše vtipnou a odlehčenou lyriku, která potěší a zahřeje na duši,“ radí vytížená maminka Monika.

Špatnou náladu vám zaručeně zvedne i komedie nebo vtipná animovaná pohádka. Potřebujete-li dobít energii, oldies hity nebo hudba od oblíbeného interpreta vám ji zaručeně vlije do žil.

Nezapomínejte na své kamarádky a kolegyně

Asi si říkáte, že doba kdy jste v oblíbené kavárně usrkávala vynikající latte macchiato a klábosila s kamarádkami či kolegyněmi z práce, je dávno pryč. Proč ale nezorganizovat setkání a nepodniknout opět skvělou dámskou jízdu? Ratolest dejte babičce na hlídání a vyrazte do společnosti se bavit. V případě, že však nemáte nikoho, kdo by dítě pohlídal, najděte si kavárnu ve vašem okolí, kde nabízí možnost hlídání dětí za poplatek nebo kde mají alespoň dětský koutek. Konečně si budete moci vychutnat kávu a popovídat si s kamarádkou. Jestliže se vám nechce z domu, ale i tak byste si ráda poklábosila s přítelkyní, vsaďte na dnešní vymoženosti. Do tabletu či notebooku si stáhněte aplikaci umožňující video hovory a konference. Nic už vám pak nezabrání popovídat si s kamarádkami.

Ve zdravém těle zdravý duch

Špatná nálada, únava a tloustnutí je výsledkem nesprávného životního stylu. Ne nadarmo se říká ve zdravém těle zdravý duch. Na to by měly dvojnásob myslet kojící maminky. Zdravá a pestrá strava rozdělená do 5 vyvážených porcí je důležitá nejen pro vás, ale i pro miminko. Nevynechávejte proto čerstvou zeleninu, ovoce a mléčné výrobky, které jsou plné vitaminů a potřebných látek pro správný růst a vývoj miminka. Pokud chcete zhubnout, ale stále kojíte, vyhněte se „drastickým“ dietám. Kojícím ženám se totiž doporučuje maximální úbytek váhy 0,5 kg za týden. V šestinedělí byste měla být v klidu a nenamáhat se. Návštěvu posilovny, běh a plavání proto raději nechte až po uplynutí této doby. Mezi sporty, které vás doslova nabijí energií patří běh, tanec a bikram yoga.

Autorka: Dominika Uhrová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Se třema prckama je občas náročné si udělat čas sama na sebe, kolikrát jsem tak unavená, že padnu do postele a je mi jedno jak. Ale čas na sebe moc nezanedbávám, je opravdu třeba!!! Jinak bych se asi zbláznila Smajlík Smajlík Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles