Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jaké oblečení je ideální na cyklistiku?

17. 06. 2015 | Cykloturistika
Venku se rapidně oteplilo a počasí láká k tomu vytáhnout z garáže či sklepa kolo a jet se projet někam do přírody. Než se však vydáte na samotnou projížďku, tak se ujistěte, že máte vhodnou výbavu na kolo. I v případě, že se cyklistice věnujete pouze rekreačně, je důležité nezapomínat na kvalitní sportovní oblečení. Vývoj v oblasti sportovní a funkční módy jde neustále kupředu a trh nabízí oblečení, které je lehké, vzdušné, a hlavně výborně odvádí pot.

Kvalitní funkční prádlo

Pokud zrovna neprovozujete vrcholovou cyklistiku, tak vás bude určitě zajímat oblečení, které splňuje sportovní účely, ale zároveň i nároky na pohodlí a design. Základním pravidlem je nepodcenit tzv. 1 vrstvu neboli funkční prádlo. Když se zapotíme během stoupání, funkční prádlo nám bude odvádět pot do další vrstvy a nebude nám díky tomu při sjezdech zima. Cyklistické funkční prádlo je  velmi důležitým doplňkem pro každého, kdo rád jezdí na kole, není určeno jen pro výkonnostní sportovce, ale i pro běžné vyznavače cykloturistiky a cyklistiky.

Jaké oblečení je ideální na cyklistiku?Při výběru dbejte i na střih funkčního prádla. Dejte přednost spíše modelům sespeciálním střihem určeným přímo na cyklistiku. Tričko by mělo mít prodlouženou spodní část zad a kalhoty by měly být opatřeny windstopperem v přední části kvůli ochraně proti nepříznivým podmínkám a silnému větru.

Tohle byste měli na kolo rozhodně obléci

Základem je cyklistické prodyšné triko, které z těla odvádí vlhkost, dobře schne a udržuje správné mikroklima.  Obvykle se doporučuje i kombinace funkčního trička ze speciálního materiálu a dresu. Kalhoty by měly být vybaveny antibakteriální vložkou, která má tu vlastnost, že změkčuje posed. Pro mnohé ženy bude možná novinkou cyklistická sukně, která je komfortní a v kombinaci s dresem vypadá velice šik. Možná si v tuto chvíli říkáte, že si nedovedete představit jízdu nakole v sukni a že to musí být nesmírně nepohodlné. Ale opak je pravdou. Volná sukně má všité tzv. vnitřní kalhoty, ty se vyznačují elasticitou zajišťující svobodu pohybu.

Nezbytné doplňky

Příslušenství na kolo rozhodně nekončí u cyklistického dresu a kalhot. Doslova nezbytnými se pro vás stanou doplňky v podobě helmy, rukavic a návleků na ruce a nohy. Speciální rukavice ochrání ruce při úrazech a otlacích, proto bychom na ně neměli zapomínat ani v létě. Návleky na ruce a na nohy udělají službu zejména při nečekaných teplotních změnách a nevlídném počasí. Výborně totiž chrání proti dešti, větru a chladu. Díky jejich malým rozměrům a velmi dobré skladnosti je bez potíží můžete vozit s sebou na kolo a v případě potřeby okamžitě použít.

Zůstaňte trendy i na kole

I ve sportovním oblečení se můžete cítit skvěle. Stačí si jen vybrat z široké škály produktů. Možností a variant máte opravdu mnoho. A pokud si dáte s výběrem alespoň trochu záležet, tak si můžete vytvořit dokonale sladěný outfit, ve kterém vás jen tak někdo nepřehlédne. Pohrát si můžete s i drobnostmi, jako jsou např. rukavice. Ty dnes již seženete v nejrůznějších barvách a s nápaditými motivy. Kromě ochrany vám poslouží jako nepostradatelný kousek při vyjížďkách za dobrodružstvím.

Zdroj, foto: Craft


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Jaké oblečení je ideální na cyklistiku?:

Jaké oblečení je ideální na cyklistiku?
Jaké oblečení je ideální na cyklistiku?
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Jojo..ráda jezdím na kole..ale málo věcí na kolo je ve velkých velikostech, tak i když jsem žena, bundu musím mít panskou..Smajlík na návleky se podívám, to je pro mne novinka
Tu sukýnku má dcera, je bezvadná a opravdu šikSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles