Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jakou vychytávku školáci nejvíce ocení?

20. 08. 2018 | Zajímavosti
Věděli jste, že skolióza páteře se čím dál častěji vyskytuje i u dětí? Od svých sedmi let si malí školáci přes ramena přehazují tašky, ve kterých každý den nosí těžké učebnice a sešity. Správný fyzický vývoj je přitom důležitý především u školáků na prvním stupni, kteří svá záda nevhodnými batohy vystavují velké zátěži. Mezi nejdůležitější parametry, které má pořádný batoh splňovat, patří propracovaný zádový systém, reflexní prvky a vyplatí se i důmyslné detaily, jako třeba plastové nožičky, díky kterým taška nenavlhne od země.  
 

Respektujte tvar tašky

Také kolem sebe potkáváte malé školáky, kteří na svých zádech nosí gigantické tašky, které jsou téměř větší než oni? Při výběru batohu je nutné respektovat tvar zad dítěte, např. šířka batohu rozhodně nesmí být širší než záda, to samé platí i o jeho délce. Vhodný batoh zohledňuje i ergonomické prvky, které dítěti se zátěží pomáhají. Správně tvarovaný batoh se vyznačuje kvalitním polstrováním zad a nastavitelnými ramenními popruhy, které by měly být široké minimálně 4 centimetry. Důležité je myslet na to, že ta největší zátěž má být v batohu umístěna co nejblíže k páteři.

Jakou vychytávku školáci nejvíce ocení?TIP:
Kontrolujete, zda dítě do školy odchází se stejně dlouhými popruhy? Pokud jste se na ně úplně nezaměřovali, začněte. Odlišně nastavená délka popruhů může přispívat k vadnému držení těla.  

Důležitá je vyváženost

Zná to snad každý z nás. Někam se chystáte, popadnete ležící batoh či tašku, přehodíte přes rameno a jdete. Věděli jste však, že nosit těžké věci na jednom rameni není pro držení těla vůbec dobré? Nerovnoměrně rozložená zátěž způsobuje, že je jedno rameno výš než to druhé. Takové převažování lze vidět obzvlášť u dětí, které na svém jednom rameni nosí batoh neadekvátní hmotnosti. Zabraňte skoliotickému držení těla a přesvědčte děti, aby si na ramena nasadily oba popruhy.

Být vidět za každého počasí

Propracovaný zádový systém i odolnost proti vodě jsou sice důležité parametry, zapomínat však nesmíme ani na samotný design. Při výběru vždy zvažujte životnost batohu a také to, aby byl jeho design pro školáka nadčasový. Víte, že velkou část školního roku se děti pohybují s batohem za snížené viditelnosti? Nepostradatelnou součástí výbavy jsou proto bezpečnostní reflexní prvky, díky nimž bude dítě dobře vidět i ve zhoršených světelných podmínkách.

Důmyslná organizace

V neposlední řadě se při koupi batohu podívejte i na systém kapes. Vnitřní systém batohu by měl být rozumně zorganizován. Největší kapsy na učebnice musí být nejblíže zad, svačinu a drobné věci můžete školákovi připravovat do pomocných menších kapsiček. Potěší i důmyslné detaily jako třeba vnitřní klopa k rovnoměrnému rozložení váhy.

Zdroj, foto: Explore


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Kraslice