Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jaký je rozdíl mezi depilací a epilací?

28. 09. 2017 | Krása
Hladce oholená pokožka patří k ženskosti už několik desítek let. Všechno odstartovala fotka ženy s oholeným podpažím v roce 1915 v časopise Harper’s Bazaar. Dnes už máme několik možností, jak se chloupků na těle zbavit. Jaké jsou mezi nimi rozdíly a která metoda bude vhodná právě pro Vás?

Ačkoliv se částečně ve vlnách vrací móda chloupků, většina žen se stále drží hladce oholené pokožky. Dosáhnout jí můžete dvěma různými způsoby – depilací a epilací. Víte ale, jaký je mezi těmito způsoby rozdíl?

Depilace vs. epilace

Přestože si mnoho že myslí, že se jedná o synonyma, není tomu tak. Mezi těmito dvěma metodami odstraňování chloupků je zásadní rozdíl. Depilace je výraz pro holení, respektive pro odstraňování chloupku pouze na povrchu pokožky. Oproti tomu epilace označuje odstraňování chloupků včetně kořínků, a to bez ohledu na to, jestli jsou chloupky vytrhávané anebo odstraňované laserem nebo IPL světlem.

Jaký je rozdíl mezi depilací a epilací?Bezbolestná metoda s krátkodobými výsledky

Mít v co nejkratším čase hladké nohy je samozřejmě požadavek každé z nás. Toho můžete dosáhnout depilací. Pod depilací si představte klasické holení žiletkou anebo používání dámského elektrického holicího strojku. Oběma metodami odstraníte chloupky během několika minut. Velkým mínusem depilace je ale to, že stejně rychle, jako jste chloupky odstranila, tak se zase objeví. V případě, že máte chloupky tmavé, tak i po oholení jejich kořínky prosvítají pod pokožkou. A to například v oblasti podpaží může vypadat opravdu nehezky. Největšími plusy depilace ovšem jsou její bezbolestnost, kterou oceňuje obrovské množství žen.

Déle hladká pokožka díky epilaci

Je pravda, že když si dáte tu práci s odstraňováním chloupků, tak byste také chtěla, aby to nějakou dobu vydrželo. Toho dosáhnete jenom ve chvíli, kdy budete chloupky odstraňovat včetně kořínků, tedy epilovat. Doma můžete k epilaci použít dva přístroje – klasický pinzetový epilátor nebo IPL světelný epilátor.

Mnoho žen se bojí bolestivosti klasické epilace, při které dochází k odstraňování chloupků jejich vytržením. Epilační strojky k tomu používají 20 – 40 pinzet s tím, že čím více pinzet, tak tím rychlejší je epilace. Prvních několik pokusů o epilaci pokožky může být bolestivých, ale po čase si na epilaci pokožka zvykne, chloupky budou jemnější a bolestivost zmizí. Negativem klasické epilace je to, že se může stát, že Vám chloupky budou častěji zarůstat. Tomu se dá předejít, pokud budete pravidelně provádět peeling pokožky, důležitý je zejména před epilací.

Velkou oblibu si získala v posledních letech IPL světelná epilace. Její největší výhodou je bezbolestnost a samozřejmě i dlouhodobé výsledky. Po několika ošetřeních by totiž IPL epilace měla mít výsledky dokonce trvalé. Jak to funguje? Záblesky IPL světla působí na kořínek chloupku v jeho růstové fázi. Tím nejen že zamezí jeho růstu, ale chloupek po čase vypadne. Když pak pokožku ošetřujete opakovaně, zamezujete dalšímu utvoření chloupku. Tohle všechno jsou pozitiva IPL epilace. A co negativa? Tak mezi ty patří hlavně pořizovací cena přístrojů na IPL epilaci, která začíná na částce 4000 Kč.

Každá volíme to, co je nám příjemné

Když už víte, jaký je rozdíl mezi epilací a depilací, tak teď už je jen na čase, pro kterou metodu odstraňování chloupků se rozhodnete. Pokud chcete ušetřit čas a peníze, tak chloupky depilujte. Jestli se nebojíte více investovat a nakonec se nebojíte ani bolestivosti klasické epilace, tak vsaďte buď na pinzetový epilátor nebo na moderní IPL epilátory.

Zdroj:  Holime.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
už jsem o epilačním strojku uvažovala
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles