Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Jaký je správný tvar obočí?

31. 08. 2017 | Krása
Styling řas a obočí je jedním z nejvýznamnějších kosmetických trendů posledních let. Vzhled obočí totiž velmi výrazně ovlivňuje první dojem. Péči o obočí bychom proto měli věnovat podobnou pozornost jako výběru šatů nebo make-upu. I drobnou a finančně nenáročnou úpravou obočí jsme často schopní dosáhnout výrazné změny. Poradíme vám, jak zvolit správný tvar obočí i jeho barvu.


Úprava obočí záleží na tvaru obličeje. Za ideální tvar bývá považován oválný obličej, v tomto případě není potřeba žádná optická korekce. U obdélníkového je důležité umístit ho opticky do středu obličeje – mělo by být dlouhé a ploché. U trojúhelníkového obličeje je vhodné obočí vytvarovat krátce a měkce, abychom odpoutali pozornost od ostré brady. U kulatého obličeje ho tvarujeme naopak ostře s vysokou klenbou. Do čtvercového tvaru obličeje stylizujeme obočí do měkkého oválu, čímž opticky snížíme vysoké čelo.

Důležitý však podle odborníků není jen tvar obličeje, ale také tvar a posazení očí. Pokud jsou oči ideálně posazené, mělo by obočí začínat nad vnitřním koutkem oka. Široce posazené oči si vyžadují obočí začínající blíže k nosu, což opticky zmenší vzdálenost mezi nimi. Jsou-li oči blízko u sebe, obočí by mělo být posazeno celkově dále od kořene nosu.

Správné obočí by mělo 2/3 stoupat a 1/3 klesat


úprava obočíObecné pravidlo říká, že ideální tvar obočí jsou dvě třetiny stoupající a jedna třetina pak klesající. Obočí tvarujeme pinzetou – doporučuje se užší, se kterou lze chytit i jednotlivé chloupky při dočišťování. Její plošky by na sebe měly správně doléhat.

Při nedostatku času, na cestách, nebo když si zkrátka neumíme obočí samy hezky vytvarovat, můžeme tvarovat obočí i pomocí tvarovaných depilačních proužků určených na obočí.

Každopádně každá změna by měla být vždy provedena citlivě a s ohledem na náš celkový vzhled. Drastické ztenčování, nebo naopak divoké domalovávání většinou nadělá víc škody než užitku.
Nejvíce „in“ je dnes rozhodně přirozenost a spíše hustší obočí.


Zdroj: RefectoCil


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
obočí si nechávám upravovat u kadeřnice
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles