Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jaký je život v nejbohatším státě světa? Zaleťte do Kataru a přesvědčte se na vlastní oči

12. 08. 2017 | Asie
Zajímá vás, jak se žije v nejbohatším státě na zemi? Prozkoumejte Katar, který se stává oblíbenou tranzitní zemí i cílem exotické dovolené. Jeho hlavní město Dauhá totiž stojí za to vidět, i když máte namířeno dále na východ.

Od této středy 9.8.2017 Katar navíc zrušil vízovou povinnost pro ČR.


Země rybářů a lovců perel


Katar nebyl donedávna nejbohatším ze všech států. Ještě před sto lety fungoval jako britský protektorát, kde žili chudí rybáři a lovci perel. S objevem bohatých ložisek ropy v roce 1939 se vše změnilo. Tento poloostrov však stále nabízí výborné ryby a jiné gastronomické zážitky, jak už na blízkém východě bývá zvykem. Pokud vystoupíte v Dauhá, vyzkoušejte některou z rybích specialit, určitě nebudete litovat. V průměrné restauraci se najíte za přibližně 200 Kč. Rychlé občerstvení pak bývá cenově podobné jako v České republice.

Nyní město mrakodrapů s letištěm, kde si zacvičíte


KatarKatar je nejbohatší zemí už řadu let a vypadá to, že jím ještě nějakou dobu bude. Stále zde probíhá masivní výstavba mrakodrapů. Není divu, když v Dauhá žije více než polovina obyvatel Kataru. Nejvyšší mrakodrap v Dauhá se nazývá Aspire Tower a měří 300 metrů. Je tak nejvyšším dokončeným mrakodrapem města a největším s drátěným pletivem osvětleným LED na světě.

Před třemi lety bylo také otevřeno nové letiště Hamad International Airport (DOH), které má v současné době 33 odletových bran. Cestující si na tomto luxusním dopravním uzlu mohou zkrátit čas čekání například ve fitness centru, lázních, nebo potěšit své oko uměleckými výstavami.

Zajímavých míst najdete hned několik


Ať už budete v Dauhá jen na skok, nebo se zde rozhodnete strávit dovolenou, určitě nesmíte zapomenout navštívit atraktivní místa. Naprosto jedinečný zážitek si odnesete z tržiště Souq Waqif. Pocítíte nejrůznější vůně místní kuchyně a nakoupíte zajímavé suvenýry. V Souq Wagif uvidíte mimo jiné i prodej sokolů, koberců, klenotů a další. Pravou oázu můžete vidět při návštěvě Aspire Parku, kde si uspořádejte piknik. Za kulturou vyrazte do Katara Culture Village, kde naleznete divadlo, galerii i restaurace.




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles