Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jaký koberec si vybrat, je ještě moderní?

22. 09. 2010 | Moderní bydlení
Koberce už mají největší popularitu za sebou a jejich ústup má na svědomí stále se rozšiřující nabídka podlahovin, které jsou krásné samy o sobě. K podlahovinám se ale zase hodí kusové koberce, vzájemně se doplňují. Dobře zvolený kvalitní a vkusný koberec interiér nejen oživí, ale může se stát jeho dominantou. Stále se ale najde hodně zastánců koberců, kteří na něj nedají dopustit, především starší generace. 

Chcete-li koupit koberec, tak většinou předem víte, do jaké místnosti ho umístíte. Nejdůležitější je sladit barvu nábytku a stěn s vybraným vzorem. Koberec bude celkovou atmosféru pokoje buď podporovat, nebo můžete zvolit barvu dominující, určující, pak už by jste ale neměli dávat další výstřední doplňky. 

Trendem posledních let jsou přírodní materiály, zejména vlna a syntetický akryl, který rozezná od vlny jen skutečný znalec. Velmi pěkně vypadá i kombinace obou materiálů třeba s hedvábím. Koberec by měl být příjemný na dotek, neměl by se se špinit, a pokud přece jen, měl by jít dobře vyčistit. Nejlepší variantou je, vybrat si protialergenní a zároveň i hezký, módní a ladící s interiérem. 


Kusové koberce

U kusových koberců jsou vzhled, barva a tvar tím nejdůležitějším. Měly by doplňovat nebo podtrhovat celý interiér. Čím výraznější máte podlahovou krytinu a nábytek, tím umírněnější byste měli zvolit barvy a vzory koberce a naopak. Důležité také je, jakého výsledného tónu chcete kobercem dosáhnout. Podlahovinu může kusový koberec buď doplnit barvami, nebo oživit kontrastem. Můžete ho také lehce a často obměnit a vnést do interiéru nový rozměr. 

Výběr barvy

Zelená a šedá jsou chladivé a vážné barvy, červená, žlutá a hnědá budou působit teple, výrazné a křiklavé barvy interiér rozveselí, ty se hodí hlavně do dětských a studentských pokojíčků. Tmavší odstíny prostor opticky zmenšují, světlé naopak rozjasňují a zvětšují.  


Jaký koberec je moderní

S moderními trendy designu koberců je to podobné jako s módou, nosí se prakticky cokoliv. Málokdo má ale odvahu na to, aby do svého pestrého pokoje umístil velký pestrý koberec. Pokud ale máte interiér spíše klidový, nevýrazný, můžete koberec pestrý zvolit. Výrazné barvy kombinujte s jednoduchými vzory, pro celkové pokrytí je vhodná klasická obdélníková, pro zvýraznění menšího prostoru zas oválná. Nejlepší je vzít s sebou do prodejny vzorek vašeho nábytkového dřeva.


Kam jaký koberec

Koberce do obývacího pokoje se obvykle umísťují pod konferenční stolek, tvar by měl kopírovat tvar stolku, a  neměl by zasahovat pod sedačku.
Do dětského pokoje nebo pokoje, kde jsou zvířata,c je vhodný zátěžový koberec s nízkou smyčkou, nízkým střiženým vlasem, nejlépe z polyamidu, jsou odolnější a údržba je snazší. Do ložnice zvolte raději heboučký a měkoučký povrch. Ovšem koberce do předsíně by měli absorbovat vlhkost a špínu, kterou přinesete z venku. 

Koberce z vlny bývají většinou velmi odolné, a to i proti nečistotám. Jen by ste si měli dát pozor při vysávání, vždy vysávejte po směru vlasu a nepoužívejte rotační kartáče, kterými by se mohl povrch koberce poškodit. Pokud máte nový vlněný koberec, který nepřiměřeně pouští vlas, tak je to několik měsíců zcela normální, časem by však už ale pouštět neměl. Jestli si chcete zachovat koberec co nejdéle pěkný, nepřetěžujte ho těžkými kusy nábytku. 


Markéta
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Máme doma stejný problém. Všude plovoučky a v hrubých ponožkách chodím i v zimě :-/. Zrovna se dívám na koberce, ale nejsem si vůbec jistá s výběrem. Mám asi ujetý vkus, ale co říkáte na orientální koberce http://www.eshop-rohoze.cz/kusove-koberce/kusove-koberce-orientalni/? Mě se to hrozně líbí, dala bych je nejraději všude.
Obrázek uživatelky
profil
Mám je také ráda.Do obýváku jsem si dala plovoučku a furt mi je zima od nohou.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
koberce davam len tam kde sa sediSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
podlahy - no - co to je - takové lepší lino - moc to neuznávám, koberec je prostě koberec ..
Obrázek uživatelky
profil
u nás doma máme všude plovoucí podlahy a jsem s němi moc spokojená,v koupelně společně s wc máme dlažbu
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles