Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jakými alternativními způsoby udržovat koupelnu v čistotě

17. 07. 2016 | Domácnost
-Komerční sdělení-

Úklid patří mezi činnosti, které se na špici oblíbenosti rozhodně nepohybují. Přesto se jim ale úplně vyhnout nemůžeme, chceme-li žít v čistém a útulném prostředí. Naštěstí si ho ale můžeme v mnohém ulehčit a pomoci nám k tomu mohou například osvědčené triky naši babiček. Ty si totiž musely vystačit s tím, co dům, respektive příroda dala. Neměly k dispozici žádné chemické dezinfekční prostředky, které jsou dnes v obchodech k mání, a přesto jejich domácnost zářila. Uklízely ekologicky, nepoškozovaly životní prostředí a ještě ušetřily. Tak, proč jejich triky nevyzkoušet?

Velkou většinu těchto „čisticích prostředků“ pravděpodobně zcela běžně najdete také u vás doma ve spíži. Patrně nejnáročnější místností na udržení pořádku v domě představuje koupelna. Šikovné přírodní pomocníky můžete využít i zde, svou práci tu skvěle zastane citron, ocet, sůl a soda.

koupelnaCitron obsahuje kyselinu citronovou, které je známá díky svým dezinfekčním a antibakteriálním účinkům – na úklid koupelny je tak naprosto ideální. Poradí si s vodním kamenem, skvěle oživí různé povrchy, které se budou krásně lesknout a ještě krásně voní. Perfektně rozpustí mýdlové skvrny a odstraní zaschlé kapky vody na koupelnových skříňkách.

Univerzálním čističem je ocet, který byl dříve díky své všestrannosti naprosto běžným pomocníkem při úklidu. Zbaví vás plísně, odstraní usazeniny, likviduje bakterie i pachy.

Pořádně potrápit dokáže vodní kámen usazený na vodovodní baterii. I s ním si ocet poradí. Stačí ubrousek navlhčit v octě, dát ho do sáčku, ten navléknout na baterii, upevnit gumičkou a po pár hodinách bude vodovodní baterie jako nová.

Problémem nejsou ani skleněné plochy koupelnového nábytku. Stačí nalít trošku octu na určené místo a vyleštit. Koupelnové skříňky s umyvadlem jednou za čas omyjte octovou vodou. Prakticky cokoli můžete drhnout pomocí jedlé sody – umyvadla, vany, toalety. Ani ve třetím tisíciletí se nebojte využít osvědčené přírodní metody. Budete mile překvapení a vaše koupelna se bude jen lesknout.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !