Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jananas – dnes si může každý natočit CD v obýváku

6. 04. 2011 | Úspěšní lidé
Skupinu Jananas má na svědomí zpěvačka Jana Infeldová, kytarista Jan Vávra a baskytarista Jaromír Fulnek. Poprvé zazářili na folkovém festivalu Zahrada, kde v roce 2009 získali prestižní ocenění. Ve stejném roce se dostali do finálové desítky soutěže RGM Live Space, které se zúčastnilo přes 400 skupin.

Na přelomu roku vám vyšlo CD Jananas, podle zpráv jste se natáčení věnovali docela dlouhou dobu. Bylo to z nedostatku času nebo jste chtěli ze sebe vydat maximum toho nejlepšího?
 
Dlouhou dobu jsme se věnovali spíš přípravám na natáčení a hledání lidí, se kterými bychom na něm chtěli spolupracovat. Dnes, kdy si v podstatě každý může natočit CD doma v obýváku, jsme považovali za jediný smysluplný krok, vytvořit desku, která nebude odbytá.

Na vašich stránkách mne zaujalo video s tlumočnicí do znakové řeči. Jaké to bylo vidět vaše písně vyjádřené ve znakové řeči? Naučili jste se někdo písničku ve znakové řeči?
 
Zkoušeli jsme po překladatelkách opakovat pár znaků, ale moc nám to nešlo. Zaujalo nás, jak dlouho dopředu se dívky musely na naše písničky připravovat. Naučit se naše texty nazpaměť a najít nejlepší způsob jak je zobrazit, není zrovna jednoduchý úkol.

Na jaké vystoupení se letos na jaře a v létě těšíte?
 
Těšíme se v podstatě na všechny, vždyť kdyby nás hraní nebavilo, nedělali bychom ho. Ale speciální radost jsou pro nás samozřejmě letní festivaly, už jenom proto, že jde vlastně o takové slunné prázdninové výlety.

Které tři věci byste si s sebou vzali na opuštěnou osadu?

 
Myslíte kromě takových těch základních věcí na přežití?
 
Jana: Knížku, fotoaparát a věci na psaní.
 
Jenda:  Přehrávač, sluneční brýle a bednu čokolády.
 
Jaromír: Něco ke čtení, iPhone, létající talíř.

Jaký strom máte nejraději a proč?
 
Jana: Borovici, protože je krásná, voňavá a vytrvalá.
Jenda: Kaštan, protože jsou z něj roztomilá zvířátka z kaštánků.
Jaromír: Lípu, protože kvete v létě a je z ní super čaj.

Jak často zkoušíte písničky a hraní? Pravidelně nebo jenom občas?
 
Zkoušky máme každé úterý, ale většinou půlku prokecáme. Taky během zkoušky večeříme a popíjíme čaje z Janina bohatého arzenálu nasbíraných bylin a čajových specialit.

Více na: Jananas





Petra Nachtmanová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !