Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jarní detox vašeho těla

11. 03. 2015 | Péče o tělo
Příchod jara má nejedna žena spjatý s generálním úklidem domácnosti. Ten k němu samozřejmě neodmyslitelně patří, ale zapomínat bychom neměli v tomto směru ani na sebe. Jarní období je ideálním časem pro detoxikaci a zbavení se všech škodlivin, které se nám během zimy v organismu nahromadily. V následujících tipech prozradíme osvědčený recept na očistu těla účinný v boji proti jarní únavě a oslabené imunitě. A také vám poradíme, jak si ušetřit spoustu práce s jarním úklidem.

Pitný režim je základ každé detoxikační kúry

K detoxikační kúře neodmyslitelně patří dodržováním dostatečného pitného režimu. V průběhu očisty proto zvyšte příjem tekutin. Mezi ideální nápoje patří neperlivá voda, 100% ovocné a zeleninové džusy bez konzervantů a přidaného cukru, neslazené ovocné a bylinné čaje. Existují i nejrůznější detoxikační čaje obsahující například přesličku nebo kopřivy. Během očistné kúry naopak úplně zapomeňte na slazené a perlivé nápoje a samozřejmě na alkohol.

Jarní detox vašeho tělaNáš tip: Každé ráno vymačkejte půlku citrónu do převařené teplé vody. Tento nápoj pijte teplý před snídaní. Citrón je skvělý způsob, jak hned po ránu nastartovat organismus. Je zdrojem vitamínu C a má blahodárné účinky na trávení, čištění organismu a krve od škodlivých látek z těla a pomáhá i při hubnutí.Udělejte si doma vlastní jogurt bez chemických přísad

Po dlouhé zimě se všichni těšíme na příchod teplejšího počasí. Ruku v ruce s oteplením ale často přichází i sezona nemocí zvaných jarní virózy. Užívání antibiotik je často nevyhnutelné, ale dobrou zprávou je, že škody, které ve vašem těle napáchala lze účinně zlikvidovat probiotiky. Tyto látky mají pozitivní vliv na střevní mikroflóru po léčbě antibiotiky a jsou jednou z cest, jak si uchovat kvalitní zdraví. Pravidelná konzumace probiotických potravin a doplňků stravy přinášejí našemu tělu potřebné látky. Jednou z nejznámějších probiotických potravin je jogurt s živými kulturami, zejména po domácku vyrobený. Poctivý jogurt je bohatý na probiotické kultury, které pomáhají při trávení a posilují obranyschopnost. Zkuste si jednoduše vyrobit kvalitní čerstvý jogurt bez chemie přímo u vás doma. Příprava je velice snadná a výsledek i chuť domácího jogurtu vás mile překvapí.

Nechte z těla odplavit toxiny


Toxiny neboli škodlivé látky se do těla dostávají stravou, tekutinami, ale i vzduchem. Zanešený organismus se projevuje nejenom na kvalitě zdraví, ale i na celkovém vzhledu našeho těla. Nejčastěji ve formě nevzhledné celulitidy. Celulitida ale není pouze o nadváze. Příčinou jejího vzniku je mnohdy nesprávná životospráva, kdy se tělo zanáší toxiny a trpí nedostatkem minerálů a vitamínů. K jejímu vzniku přispívá i nedostatek pohybu, sedavé zaměstnání, stress, kouření a strava bohatá na živočišné bílkoviny, tuky a cukry. Na náš seznam bychom měli zařadit pravidelný pohyb. Ideální je běh, který formuje postavu a zároveň čistí hlavu od negativních myšlenek. Zlepšuje naši soustředěnost, pozornost a pracovní výkonnost. Při vytrvalostním běhu se po několika minutách v těle uvolňují endorfiny, takzvané hormony štěstí, díky nimž dochází k pocitu štěstí.

Náš tip: Místa „postižená“ celulitidou každý den sprchujte střídavě teplou a studenou vodou. Partie zasažené celulitidou se díky tomu krásně prokrví a dají zpět do pohybu lymfatický systém.

Zdroj, foto: Euronics


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Skvelý článok
Obrázek uživatelky
profil
Já jsem si na svůj detoxikační program zvykla hodně rychle , když jsem pak viděla rozdíly na oblečení ;-) nejvíce mě vyhovuje tree3chlorella,která mě zaujala jak složení s kurkumou a zeleným čajem, tak i dávkováním, kdy se berou jen dvě tobolky denně, což je super!
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles