Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jarní detoxikace

24. 03. 2014 | Péče o tělo
Na začátek je vhodné si říci, proč je důležité své tělo čistit a co je to detoxikace. Detoxikace je souhrn postupů, jak naše tělo zbavit parazitů, virů, bakterií, plísní a toxických látek.
Naši předci byli v tomto ohledu velmi chytří a předávali si z generace na generaci různé techniky, užívání bylinek, různé druhy půstů a také úpravy stravy s jedním cílem – pomoci tělu zbavit se škodlivin. I některé moderní přístupy jsou vhodné a šetrné k očistění těla. Kombinace moderní vědy se starými „věděními“ je úžasná a skvěle fungující.

Doba 21. století = doba plná jedů

Naše tělo se už od narození potýká s přílivem mnoha a mnoha látek, které se usazují v našich orgánech a tkáních. Dostávají se do našich těl hlavně díky vzduchu, jídlu a vodě. Ač to pro mnoho z nás může znít dost negativně, dnešní doba je plná skrytých jedů, které naše tělo zaplavují toxickými látkami.

jarní detoxikaceJak začít s detoxikací těla?

Je potřeba si uvědomit, že detoxikace bez úpravy stravy má minimální efekt. Během detoxikační kůry doporučuji vyloučit maso, mléčné výrobky, pšenici, sladkosti, uzeniny a polotovary. Můžeme konzumovat sojové výrobky (tempeh, miso), občas ryby, žitné a ovesné obiloviny, obilné kaše, luštěniny (čočka, fazole, cizrna, hrách), mnoho zeleniny, ovoce, semínka a za studena lisované oleje (lněný, konopný, makadamový apod.) Samozřejmostí je vyloučit alkohol a nekouřit.

Základ detoxikace = čisté tlusté střevo

Cestu ke zdraví formou detoxikace začínáme vždy od střev. V zaneřáděném střevě vznikají ty nejstrašlivější toxiny otravující tělo. Všechny staré vědění z hlediska zdraví začínají očistou střev.
Jak říkají mistři alternativních medicín z dávných dob: „bez očisty střeva nemají další detoxikační postupy skoro žádný význam“.
Pokud člověk žije typickým životním stylem průměrného Čecha, pak jí velmi málo ovoce a zeleniny, nejí žádná zrna, málo pije, velmi málo cvičí, každý den sedí i 15 hod, jí hodně mléčných výrobků, mnoho bílého pečiva, uzenin a ohromné množství masa a sladkostí. Toto vše přispívá k tomu, že se na stěnách střeva usazují velké nánosy zbytků potravy, zahnívají tam, postupně ucpávají a zmenšují průměr střeva. Toxické látky se vlásečnicemi dostávají do krevního oběhu a do jater, které stále a stále musí čistit krev, která je nekonečně zásobována metabolity a hnilobnými látkami pocházejících ze znečištěného střeva. Je prokázáno, že toto je jeden z hlavních faktorů rakoviny tlustého střeva, poruchy imunity, poruchy jater i ledvin, nemoci kůže apod.
Již začátkem 20. století vynalezl doc. Brosch ve Vídni přístroj na dokonalý výplach střeva. Nazvalo se to hydroterapie nebo také hydrocolon terapie. Od té doby se mnoho zdokonalilo a mnoho lékařů a specialistů využívají tohoto přístroje. Jedná se vlastně o výplach střeva vodou. Postupné napouštění a vypouštění vody o různé teplotě v trvání několika procedur (od 3 až po eventuálně 8 procedur).
Dřívější techniky, známé již několik tisíců let, využívají očistných klystýrů pro zdraví lidí. Moderní přístupy formou tzv, hydrocolon terapie jsou jen pohodlnější a mnohdy méně časově a psychicky náročná alternativa. Já osobně jsem zastáncem kombinací obou přístupů.

Druhý krok detoxikace = očista jater

Po očistě střev se zaměříme na vyčištění jater. Játra (hepar) jsou největší a nejdůležitější žlázou lidského těla.  Můžeme říci, že játra jsou velkou „detoxikační továrnou“. Pokud jsou játra špatně funkční, pak celé tělo strádá a ostatní systémy těžce pracují. A do budoucna z toho vznikají různé choroby.  K detoxikaci jater používám tyto bylinky:
1) Extrakt z červené řepy
2) Extrakt z petržele
3) Extrakt z ostropeřce mariánského
4) Extrakt ze smetánky lékařské (pampeliška)
5) Kurkuma (používejte koření kari)


Třetí krok detoxikace = zeleninové šťávy

Prolijte tělo živinami. Doporučuji zakoupit si odšťavňovač a dělat si každý den šťávy. Úžasná je tato kombinace( tzv. synergický efekt): kousek brokolice, červené řepy, celeru, mrkve, papriky, okurky, petržele, kedlubny, kapusty, stroužek česneku a kousíček bílé a červené cibule, přidat trochu zázvoru a kari koření. Šťávy se dostanou do krevního oběhu během několika minut a tělo se zaplaví obrovským přílivem vitamínů, minerálů, fytoživin, enzymů a detoxikace se velmi urychlí. Začněte alespoň na 3 dcl denně. Šťávy doporučuji konzumovat nejlépe po celé období detoxikace. Již i během očisty střev.



Čtvrtý krok detoxikace =  zbavení těla parazitů

Žijeme v iluzi, že paraziti jsou záležitostí pouze rozvojových zemí. Ve skutečnosti jsme jimi promořeni skrz na skrz. Přiživují se na našich tělech, ujídají nám jídlo, produkují odpad a otravují svými jedy naše tkáně. Již naši předkové v dávných časech toto věděli a také měli pravidelné antiparazitální kůry.
Dovolím si uvést několik léčivých bylinek tzv. anthelmintik:
1) Extrakty ze standardizovaného česneku
2) Extrakt z grepových jadérek
3) Extrakt z černého ořešáku
4) Hřebíčkový olej
5) Dýňové semínko

Zbavení těla těžkých kovů

Z mnoha potravin, vody i životního prostředí se do těla dostává mnoho těžkých kovů. Ty mají za následek narušení homeostáze (neboli rovnovážného vnitřního prostředí) a podporují vznik různých onemocnění od migrén až po kožní choroby. K tzv. odkovení (zbavení těla těžkých kovů) je vhodná chlorella.
Úspěšně provedená detoxikace omladí organismus až o 5 let a lze ji pociťovat v různých oblastech i mnoho měsíců poté.

Tipy pro dlouhodobou očistu těla:

1) Užívejte každé ráno lněné rozemleté semínko s teplou vodou
2) Konzumujte každý den alespoň 100 g kysaného zelí. Bez konzervantů.
3) Zařaďte každý den do svého jídelníčku 5 kusů zeleniny a ovoce.
4) Využívejte síly zeleninových šťáv = odštavňujte. Aspoň 300 ml.
5) Dodržujte pitný režim nejlépe formou neperlivé vody
6) Naučte se brániční dýchání.Ing. Martin Škába
7) Každý den se zapoťte – alespoň 20 min pohybu.
8) Nekonzumujte uzeniny.
9) Vyvarujte se sladkostí a sladkých vod
10) Maso a mléčné výrobky stačí jíst 2 x týdně.

Autor: Ing. Martin Škába
Výživový specialista
www.skaba.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Aha, tak to tě obdivuju, na tohle jsem moc líná, já si dělám kůru s lymphomyosotem, ale to už jsem tu psala Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Já piji každý den ráno vodu s citronem, vždycky změním jídelníček, dám tam hodně zeleniny a vůbec no... procházka na čerstvé vzduchu a snažím se moc nestresovat... Smajlík Takové normální věci asi si myslím Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Jééé tak to ti závidím, já jsem tak v půlce , ale vysedky už jsou znát Smajlík Jak ten detox provádíš ty?
Obrázek uživatelky
profil
Já už mám jarní detox za sebou a cítím se parádně a už si jenom užívám zdravá jako rybička Smajlík)
Obrázek uživatelky
profil
No tak to já jsem taky lenoch a moc se mi nic nehce, takže se příznám, že si pak zajdu do lékárny a něco koupím, třeba lymphomyosot, abych to podpořila kyž už se rozhodnu něo podniknout Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles