Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

JARNÍ FLORA OLOMOUC 2008 - 50 LET ČESKÝCH KVĚTINOVÝCH VÝSTAV

18. 03. 2008 | Výstavy
Velkou barevnou připomínkou významného jubilea – půlstoletí českých květinových výstav – bude první z letošních zelených akcí olomouckého výstaviště – jarní etapa mezinárodní zahradnické výstavy a veletrhu FLORA OLOMOUC 2008. Brány nejstarší české květinové výstavy (vůbec první se v olomouckých městských parcích, nyní areálu výstaviště Flora, konala v roce 1958) se otevřou ve dnech 24. až 27. dubna.

Hlavní expozice Flory Olomouc v pavilonu A, jejíhož projektu se ujal známý zahradní architekt Ivar Otruba, ponese romantický název „KRAJINA SNŮ“. Paletu barev jarních květin, lilií, narcisů, tulipánů, hrnkových a balkónových květin, doplní výpěstky členů Svazu květinářů a floristů ČR a okrasné dřeviny.

Padesát let zahradnických výstav, které od roku 1967 nesou název FLORA OLOMOUC, přiblíží přehlídka plakátů a fotografií „Procházka historií květinových výstav v Olomouci“. K oslavám jubilea je směřována i letošní jarní soutěž v aranžování květin „Oslava padesátin“, v jejímž rámci floristé vytvoří originální vázané kytice a květinové přízdoby dárků.

Flora Olomouc Členové Českého zahrádkářského svazu se tentokrát pochlubí svými pěstitelskými úspěchy v samostatném pavilonu. Návštěvníci se mohou těšit na přehlídku cibulovin, masožravých rostlin, kaktusů, sukulentů, skalniček, řezaných květin i zajímavých bonsají. Tradiční bezplatnou poradenskou službu zahrádkáři nově doplní i ukázkami aranžování květin a expozicí k 40. výročí časopisu Zahrádkář.

Jarní květiny nebudou chybět ani v exteriérech výstaviště, kde v obnovené, tzv. „Holandské zahradě“ vysadili zahradníci výstaviště Flora pro tuto příležitost více než 10 tisíc kusů cibulovin. Návštěvníci budou mít možnost obdivovat i loni rekonstruovanou, trvalkami osázenou hlavní alej Smetanových sadů.

Na své si při jarní Floře Olomouc přijdou drobní pěstitelé a zahrádkáři, kteří do Olomouce zamíří za prvními jarními nákupy. Především jim jsou určeny Jarní zahradnické trhy s nabídkou květin, okrasných dřevin, zahradnického a doplňkového zboží a veletrh Hortifarm zaměřený na zahradní mechanizaci.

Flora Olomouc Volně přístupné budou tradičně sbírkové skleníky výstaviště s exotickou florou i faunou a letošním unikátním přírůstkem - „živou zkamenělinou“ Wollemia nobilis, rostlinou z časů dinosaurů. Zájemci mohou zamířit i do botanické zahrady výstaviště nebo zahrady Univerzity Palackého, kde bude připravena pozoruhodná výstavka „Krása dřeva našich listnáčů a jehličnanů“.

Letní scéna u jezírka bude po celé čtyři dny vyhrazena zábavnému doprovodnému programu. Zlatým hřebem se jistě opět stanou FOLK&COUNTRY DNY KOZLA NA FLOŘE - setkání nejlepších českých a moravských folkařů, které se odehraje v pátek 25. a sobotu 26. dubna. Na Floře vystoupí takové legendy jako Nezmaři, Jablkoň, Vlasta Redl, Bokomara s Naďou Urbánkovou a mnozí další.

PŘIJEĎTE S NÁMI OSLAVIT
50 LET KVĚTINOVÝCH VÝSTAV V ČR!
FLORA OLOMOUC 2008 - 24. – 27. DUBNA



Cena vstupenek na FLORU Olomouc:

80 Kč - plnoplátci, 60 Kč - důchodci a studenti, 20 Kč - děti do 15 let

150 Kč - rodinné vstupné (2 dospělí + děti), zdarma - děti do 10 let v doprovodu rodičů, držitelé ZP a ZP-P)


Objednáte- li si nejpozději do 10 dnů před výstavou (tj. do 14. 4. 2008) minimálně 20 vstupenek, máte nárok na 15 procentní slevu – na všechny druhy vstupenek!

Další informace na webových stránkách výstaviště FLORA OLOMOUC.




Hana Nováková
Chytrá Žena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Jo,určitě pojedu,to zase bude krása,mám to kousek,jen 10 kilásků,takže pohodaSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
máme moc pěkné výstavy, všechny vás zvu.......je to u nás tradiceSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Už se tam moc těším miluju květiny Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles