Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jarní oživení – napijte se minerálky

11. 03. 2011 | Péče o tělo
Minerální vody už dlouho nejsou považovány pouze za tekutinu vhodnou na zahnání žízně, ale staly se součástí zdravého životního stylu. Pitím minerální vody totiž získáváme nejen tekutiny, ale i minerální látky, které mají vliv na naše zdraví i pohodu. Velmi důležité je přitom jejich složení, které je výsledkem alchymie přírody.

Jarní únava místo vitality?
Nejen přívrženci zdravého životního stylu, ale všichni, kterým na zdraví alespoň trochu záleží, by měli svůj organizmus podpořit a dodat mu vzpruhu v podobě tekutin i minerálních látek. Ospalé zimní období je dávno pryč, pozvolna zvyšujeme svoji aktivitu. Vznikají tak i větší nároky na náš metabolizmus a očistu organizmu. Minerálka s vyváženým poměrem minerálních látek je proto dobrou volbou. Dodá tělu dostatek tekutin i minerálních látek, které jsou k aktivní činnosti organizmu potřebné.
 
sklenice-vodyChcete být zdravá a krásná?
Myslete na vápník. Tato důležitá minerální látka se stará o vaše kosti, zuby a krásnou pleť. Ideální množství vápníku získaného z nápoje je 80 mg na litr vypité minerálky. Vápník naše tělo dobře využije, když přijímá v dostatečném množství i hořčík. Optimální poměr vápníku a hořčíku je  2:1. Tak si to hlídejte, protože pokud přijímáte nadměrné množství hořčíku, je vápník z těla odplavován. Vápník je přitom velmi důležitý především pro ženy a děti.

Máte vysoké pracovní nasazení, býváte podrážděná, jste ve stresu?  
Pro odstranění únavy a zlepšení výkonu je velmi vhodná minerálka, která dodá tělu také dostatečné množství hořčíku. Doporučené množství hořčíku je přitom 30 mg na litr nápoje. Díky přijímanému vápníku ho dokáže tělo využít na zvýšení koncentrace, posilnění nervů a k překonání každodenního stresu.

Chcete se cítit klidná a spokojená?
Tak jako očišťujeme koupelí svoje tělo zvenčí, můžeme ho očistit i zevnitř. Dostatek vody umožňuje odplavit zplodiny látkové přeměny z organizmu, ledviny jsou méně zatěžovány a odpadní látky se neukládají v tkáních. Tyto odpadní látky zvyšují riziko celulitidy. Důležité je také dostatečné množství tekutin. Pokud je organizmus málo zásoben vodou, vysychá pokožka a zvyšuje se tvorba vrásek.  

Sportujete a chcete být výkonná?

Pokud žijete aktivně, věnujete se sportu a máte hodně pohybu, minerálka vám přijde velmi vhod. Pro každého s fyzickou zátěží je potřebný především přísun sodíku a draslíku. Jejich obsah však musí být vyrovnaný. Protože sodíku v podobě kuchyňské soli přijímáme až třikrát více, je třeba jeho množství regulovat.

Složení minerálky je pro nás velmi důležité, protože velké i malé množství potřebných minerálních látek může být na škodu. Pokud bychom pili větší množství jen čisté vody, chyběly by nám brzy základní minerální látky – sodík, draslík, vápník a hořčík. Ty jsou potřebné zvláště v tomto aktivním období. Důležité je ale sledovat obsah sodíku, který by v minerálce neměl překročit hranici 150 mg/l. Doporučit proto můžeme minerální vody s vyváženým poměrem minerálních látek a s mineralizací do 1 000 mg/l.

RNDr. Ludmila Oliveriusová, odbornice na výživu

Zdroj: Korunní - minerální voda

Veronika J.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Jistě dostanete spoustu minerálních látek,pozor by,ale měly dát lidé s vysokým krevním tlakem.Bublinky v minerální vodě tlak totiž zvyšují! Hodně zdraví.SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
máme doma taky na vodu takové zázračné zařízení, kterému se říká kohoutek
Obrázek uživatelky
profil
Mám ráda magnesii,ale většinou je střídám.
Obrázek uživatelky
profil
veľa čistej vody a minerálku Fatru, prip.Budiš
Obrázek uživatelky
profil
Minerálky mám ráda, tak si je taky kupuji.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles