Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jarní péče o obuv

6. 04. 2008 | Trendy
Skutečnost, že na scénu nastupuje teplejší počasí, neznamená, že není nutné se o boty starat, například impregnovat je či krémovat. Boty z obchodu nejsou ničím napuštěné, ani jakkoli ošetřené.

Proto se doporučuje obuv naimpregnovat, nejlépe 3 vrstvami ještě před prvním nošením. Jednotlivé vrstvy necháme vsáknout a s postřikem skončíme, až když tekutina stéká po povrchu boty. Kvalitní impregnace obuv ochrání nejen proti vodě, ale i zašpinění. K tomuto účelu si můžeme zakoupit například impregnační sprej, který je vhodný rovněž na všechny textilní materiály, například deštníky, bundy, batohy, stany apod.


Jarní péče o obuvLesk a výživa bez námahy

Kožené boty potřebují svou nutnou dávku výživy stejně jako naše pokožka, jinak praskají a odírají se. Leštidla oproti tomu slouží jen ke zběžnému osvěžení vzhledu obuvi, ale v žádném případě nenahrazují krémy. V prvním kroku nezapomeňte obuv řádně vyčistit. V rámci péče krémujte i okraj podrážek. Ideální na údržbu je vyživující a samolešticí krém v jednom, který například nabízí značka Kiwi. Má tu výhodu, že kůži nejen leští, ale i vyživuje.

Semiš má zvýšené nároky

Jak skvěle vypadají boty, bundičky a módní doplňky ze semiše nebo broušené kůže, když jsou nové. Ale bez pravidelné péče se tento materiál rychle zašpiní. Proto mu musíme věnovat zvýšenou pozornost. Speciální renovační sprej na semiš a broušenou kůži pomáhá účinně a přitom jemně ošetřit povrch bez rizika odření. Aby byla účinnost spreje co největší, nastříkejte boty nebo oblečení ještě před prvním nošením. Pravidelným používáním spreje omezíte zažírání nečistot do hloubky vlasu a zabráníte blednutí barev. Takto ošetřený materiál se také snáze čistí a vydrží dlouho jako nový. Abyste předešli i případnému narušení usně či promočení, použijte i impregnační sprej.


Jak bojovat se zápachem

Nohy se potí každému. Nepříjemnému pocitu ze zápachu obuvi přejdete pravidelným používáním antibakteriálního osvěžovače obuvi. Účinně neutralizuje a desinfikuje pach v běžné i sportovní obuvi a vy se tak můžete bez obav zout kdekoliv a kdykoliv. Sprej s unikátním dvojitým rozprašovačem (systém pata – špička) vám dodá sebevědomí na celý den. Jedním sprejem osvěžíte až 50 párů obuvi. Pomoci mohou i parfémované vložky pro ni a pro něj. Jejich speciální povrch absorbuje pot a zároveň uvolňuje parfém.


Nechte boty odpočinout

Nezapomeňte pravidelně střídat obuv a její výběr přizpůsobit počasí. Boty si po každém nošení potřebují odpočinout a to přibližně 12 hodin.  



Zdroj: KIWI

Hana Houbičková
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
mala som kolegynu, ktorej muž vyrabal kožené topánky a odporúčakla jedine vodu
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles