Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jarní úklid v deseti krocích

7. 03. 2017 | Domácnost
Po letošní tuhé zimě se už nemůžeme dočkat prvních slunečních paprsků oznamujících příchod jara. Co nám ale může naši radost trochu pokazit, je pomyšlení na jarní úklid, se kterým se každoročně trápíme a špatně si na něj hledáme čas. Jak to letos v pohodě zvládnout a zbytečně se netrápit? Připravili jsme pro vás několik tipů, které vám s nánosem povinností pomohou zatočit rychle a bez zbytečného stresu!

1. Udělejte průvan v šatníku  

Vyndejte ze skříně všechny zimní kabáty, zateplené kalhoty, tlusté svetry a nahraďte je oblečením do teplejších dnů,
jako jsou sukně, tílka a lehké bundičky. Pro úsporu místa zabalte zimní oblečení do vakuových pytlů a uložte na horní poličky skříně. Kabáty odneste do čistírny, ať příští podzim můžete hupsnout rovnou do čistého a mít o starost méně.

2. Zbavte se prachu

S prachem bojujete každý týden, takže to můžete dělat téměř poslepu. Tentokrát do svého repertoáru zapojte i všechny vršky skříní, kde se usazuje prachu opravdu hodně. Důkladně se pusťte i do vnitřních prostorů. Pomocí vlhkého hadříku vytřete zevnitř všechny úložné prostory. Ideálním pomocníkem jsou hadříky z mikrovlákna, které setřou prach dokonale, a to zcela bez chemie.

3. Krok pro zdravý spánek

V ložnici věnujte pozornost hlavně povlečení a matraci. S povlečením se vypořádejte jako vždycky, ale tentokrát vyperte i přikrývky a polštáře. Abyste se zbavila veškerého prachu, matrace otočte a vysajte ze všech stran.

4. Vrhněte se na obývák

Pomalu se přesuňte do obývacího pokoje. Hadříkem z mikrovlákna setřete veškerý nábytek a lustr, nezapomeňte ani na sedačku. Pokud máte kožený či koženkový gauč, důkladně ho setřete vlhkým hadříkem. Na čalouněný nábytek použijte tepovací přístroj, který lze snadno zapůjčit. 

5. Usnadněte si vytírání podlah

Jako poslední si nechte úklid podlah. Nejdříve všechny pevné plochy i koberce vysajte, až potom se pusťte do vytírání. Na starý hadr zapomeňte a pořiďte si mop, se kterým bez zbytečného ohýbání a namáčení rukou ve špinavé vodě setřete všechny druhy povrchu.

6. Nevyhýbejte se ani oknům

U mytí oken postupujte klasickým a zaručeným způsobem. Nejdřív omyjte rámy s parapetem a nakonec si vyhrajte se skleněnými výplněmi. Skvělou pomůckou vám může být elektrický vysavač na okna. Tento pomocník odsaje všechnu špinavou vodu do integrované vodní nádržky. Vám odpadne nekonečné leštění a zůstanou jen dokonale čistá okna.

7. Boj za čistší koupelnu

Jako další místnost úklidu zvolte koupelnu. Ta je sice malá, ale chvíli vám také zabere. Vymývání regálů využijte k protřídění kosmetických přípravků a ty, které už nepoužíváte, nemilosrdně vyhoďte! Zrcadla vyleštěte mikrohadříkem a nezapomeňte se do nich pořádně usmát. Na vodní kámen a další nečistoty použijte chemické přípravky, ale pozor, nezapomeňte si dobře ochránit kůži a oči. Nakonec vyperte předložky.

8. Kuchyň si zaslouží více času

V kuchyni je potřeba vyklidit kuchyňskou linku a pořádně ji vymýt. Ať už v regálech máte podložky nebo ne, prach zaleze všude. Vodního kamene v rychlovarné konvici se zbavíte pomocí kyseliny citronové. Obsah jednoho sáčku vsypte dovnitř konvice a doplňte téměř po okraj vodou. Nechte přejít varem a poté ještě 10 minut působit. Nakonec konvici vypláchněte čistou vodou.

9. Zbavte se prošlých potravin

U lednice vás čeká to samé, tedy všechno vyndat ven, lednici odmrazit a ideálně vymýt roztokem vody a octa. Na špajz se vrhněte záhy a vyházejte všechny výrobky s prošlým datem spotřeby.

10. Vychutnejte si odpočinek

Než hodíte nohy na stůl a užijete si zasloužený relax, rozmístěte po bytě vázy s čerstvými květinami. Dodají vašemu bytu tu správnou pozitivní energii a nádherně ho provoní.

Zdroj: Vileda


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Už se těším až pustím jaro do všech koutů domácnosti.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Máme dvougenerační dům a žijeme v něm dva.Na jarní úklid se těším,jen co se podívám na zaprášená okna po zimě.Sice mi dlouho trvá než se k tomu dokopu,ale pak to teda lítá.Smajlík.Není nad to mít čistou a voňavou domácnostSmajlíkSmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles