Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Jarní úklid v kosmetice

25. 03. 2015 | Krása
Chystáte se na velký jarní úklid domácnosti? Nezapomeňte během něj ani na reorganizaci svého kosmetického arzenálu, který po zimě zaslouží trochu obměnit. Přinášíme vám tipy, jak na jaro připravit svojí kosmetickou výbavu.

Dokonalá očista

Jarní očistu nepotřebuje jen naše pleť ale také kosmetické doplňky jako jsou štětce a pudrové a make-up houbičky. Zůstává na nich spousta nečistot a mastnoty, které mohou pokožku zanést a přivodit např. nepříjemné akné. Je dobré občas všechny štětečky a aplikátory vyprat ve vlažné vodě s trochou šampónu. Vše pak nechte přes noc důkladně uschnout. K dosušení nepoužívejte fény ani topení. Citlivý materiál by se mohl poškodit. Štětce také nesušte vlasem nahoru. Nejlépe vodorovně položené např. na ručníku.

Na štětce i houbičky pak pravidelně aplikujte speciální antibakteriální spreje. Očistu si zaslouží i váš hřeben, který perte v šamponové lázni alespoň jednou za dva týdny. Znečištěný hřeben urychluje maštění vlasů.

Jarní úklid v kosmeticePozor na trvanlivost kosmetiky

Záruční doba se nevztahuje pouze na jídlo a léky, ale je dobré ji sledovat i u svých kosmetických produktů. Jaro je ideální doba, kdy si udělat evidenci ve svém kosmetickém arsenálu. K čemu nám jsou tři vyschlé řasenky nebo polovyschlý krém? Pokud máte řasenku déle než půl roku, je dobré se s ní navždy rozloučit a pořídit si novou. Stará řasenka může způsobit u citlivých jedinců nepříjemné podráždění očí až zánět spojivek.

Tekutý make-up je dobré nemít déle než devět měsíců od data výroby. Naopak tuhý pudr při správném skladování vydrží i dva roky. Kosmetika, která je prošlá, může na naší pleti nadělat více škody než účinky. Pokud je kosmetika již prošlá, mění často svojí barvu, vůni i konzistenci. Při jarním kosmetickém úklidu také nezapomeňte na ořezání všech tužek, aby se na hrotech neobjevovaly bakterie, potřeba je to zvlášť u tužek, se kterými si malujete vnitřní linky.

Jaro je oproti zimě celkově odlehčené. Nechejte si ve své kosmetické taštičce jen to nejnutnější. Přípravky, které jste si na sebe nezvala déle než čtvrt roku, si odložte někam jinam a mějte ve své koupelně nebo kosmetické tašce jen to, co používáte na denní bázi. Vše ostatní může být schováno v poličkách nebo šuplíkách v koupelně. Revizi si udělejte též v parfémech. Těžké vůně si schovejte opět na podzim a silné parfémy vyměňte za lehké květinové a citrusové vůně v podobě toaletních vod.

Zdroj, foto: Krasa.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !