Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Jarní zahradnická Flora Olomouc 2013

8. 04. 2013 | Výstavy
Už po čtyřiatřicáté v historii olomouckého veletržního areálu se jeho pavilony i venkovní plochy zaplní barevnými a voňavými exponáty největší a nejstarší květinové akce v České republice – Flory Olomouc 2013. Ve dnech 25. až 28 dubna 2013 (denně od 9 do 18 hod.) bude Výstaviště Flora Olomouc patřit jarní etapě této mezinárodní zahradnické výstavy a veletrhu.

Při  projektování hlavní expozice veletrhu Flora Olomouc 2013 se tvůrci nechali inspirovat 440. výročím založení nejstarší moravské alma mater – olomoucké univerzity. Květinová přehlídka z více než šesti tisíc kusů muškátů, petunií, voskovek, fuchsií, salvií, řezaných i hrnkových květin, okrasných stromů a keřů ponese název „Vivat Academia“ a připomene historii i současnost osmi fakult olomoucké univerzity. Jubileem se inspirovala i jarní floristická  soutěž v aranžování květin. Přední čeští a moravští floristé budou soutěžit v aranžování kytic pro rektora a zdobení auly.

Jarní zahradnická Flora Olomouc 2013Oči návštěvníků  jarní Flory Olomouc 2013 potěší velká „holandská“ expozice s pěti tisíce kusy cibulových a hliznatých rostlin narcisů, tulipánů, hyacintů a modřenců.  Zelenou přehlídku rododendronů, masožravek, kaktusů a sukulentů, skalniček, vřesů, okrasných stromů a keřů doplní expozice okrasných kamenů a  čajovna s výstavou bonsají a poradnou. Odborná poradna bude také součástí výstavy orchidejí a dobrými radami poslouží i odborníci v expozici Českého zahrádkářského svazu. Zahrádkáři se opět představí velkou společnou květinovou přehlídkou doplněnou narcisy, skalničkami, léčivými, kořeninovými a aromatickými bylinami a dalšími zajímavostmi ze své pěstitelské “kuchyně“. Flora Olomouc 2013 připravila pro děti expozici vědomostní, zahrádkářský sklípek s dobrým moravským vínem a cimbálovou muzikou určitě ocení dospělí návštěvníci Flory.
 
Volné plochy výstaviště Flory Olomouc ve Smetanových sadech s výsadbami cibulovin a letniček budou patřit zahradnickým trhům. Na zájemce,  zahrádkáře, kutily či chalupáře, bude čekat pestrá nabídka květin, zeleniny, semen, okrasných rostlin, školkařských výpěstků, zahradnických pomůcek a dalších potřeb.

Návštěvníkům Flory Olomouc 2013 budou otevřeny sbírkové skleníky s exotickou květenou a sousedící botanická zahrada Univerzity Palackého se zajímavými rostlinnými exponáty. Se vstupenkou z Flory Olomouc 2013 můžete zamířit i do botanické zahrady výstaviště Flora v dalším z městských parků - Bezručových sadech. Pro chvíle oddechu je určen každodenní doprovodný program s vystoupením dechovek a folkovým festivalem Country Folk Flora, kterému bude patřit hudební pavilon na hlavní aleji Smetanových sadů.
 

Vstupné na výstavu Flora Olomouc 2013:

100 Kč – plnoplátci
80 Kč – důchodci, studenti
30 Kč – děti ( 6–15 let)
30 Kč –  školní výpravy od 10 osob vč. ped. dozoru
210 Kč – rodinné vstupné (2 + 1 až 4 děti), zdarma –  na průkaz ZTP a ZTP-P


Zdroj, foto: Flora Olomouc


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Jarní zahradnická Flora Olomouc 2013:

Jarní zahradnická Flora Olomouc 2013
Jarní zahradnická Flora Olomouc 2013
Jarní zahradnická Flora Olomouc 2013
Jarní zahradnická Flora Olomouc 2013
Jarní zahradnická Flora Olomouc 2013
Jarní zahradnická Flora Olomouc 2013
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Pojedeme na Floru tak se tesim, ze si nakoupim potrebne vecicky a kytkySmajlík.
Obrázek uživatelky
profil
konečne krojSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Jupíííí zajíčekSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
to nádhera, už se na květiny straaašně těším Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Jupí, chytila jsem Beránka Smajlík Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles