Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jaro – nejlepší doba na změnu životosprávy

1. 03. 2011 | Péče o tělo

Blíží se jaro, za pár týdnů odložíme kabáty a zimní bundy a z šatníku vylovíme tenké svetříky, trička, sukně... Těšíte se? Určitě ano! Ale možná vám (podobně jako tisícům dalších lidí) kazí tuto představu „povánoční černé svědomí“. Přibrali jste o Vánocích?


Možná ano a pak jste si na Nový rok svatosvatě slíbili, že to rychle napravíte a už nikdy nedopustíte, aby se něco takového opakovalo! Jenže Nový rok je už dávno za námi a naše předsevzetí často nenávratně s ním... Pak pro vás mám dobrou zprávu – jaro je ideální doba na změnu životosprávy!


Předně několik uklidňujících informací. Hubnout v zimě je obecně vzato nesmysl. V zimě je totiž naše tělo přímo naprogramováno k tomu, aby neztrácelo zásoby tuku – ba právě naopak, aby si nějaké pro případ nouze vytvořilo. I zvířata se před zimou vykrmí do zásoby, aby je silnější tuková vrstva chránila před mrazem. Možná budete namítat, že nechodíte nazí a zahřívat „sádlem“ nepotřebujete, ale vaše tělo to vnímá jinak. To na jaře je situace jiná! Vysvitne sluníčko, mrazy zmizí, celá příroda se probouzí a chystá na léto. I naše těla jsou nastartována k nové aktivitě a jsou také nachystána nějakého toho přebytečného kila se zbavit! Je tedy ideální čas tohoto „naprogramování“ využít a pustit se do změn.


Nemusí se přece jednat jen o hubnutí, řada z nás je se svou váhou spokojená, ale možná by se hodilo zpevnit svaly, nebo upravit náš nezdravý jídelníček, že? Nesnažte se však změnit vše najednou! Pokud patříte mezi vyznavače „gaučingu“ s chipsy v jedné ruce a slazenou limonádou ve druhé, vaše tělo by prožilo příliš velký šok, kdybyste se najednou vrhli pětkrát týdně do posilovny a živili se pouze cereáliemi, ovocem a zeleninou. Takovéto drastické změny bývají předem odsouzeny k neúspěchu. Začněte pomalu a obrňte se trpělivostí.


1. Zkorigujete svůj jídelníček – omezte sladkosti a vše ostatní, o čem víte, že vašemu zdraví nepřispívá. Přidejte ovoce, zeleninu a hlavně dostatek tekutin! Rozhodně nevynechávejte polévky a snídaně! Jíst byste měli alespoň 5x denně v menších porcích.

2. Zvyšte svou aktivitu, pokud to potřebujete. Dobrá zpráva pro ženy v domácnosti – domácí práce jako žehlení a luxování se počtem spálených kalorií vyrovnají intenzivnímu sportování! A pokud skutečně příliš energie nevydáte, začněte například tím, že vynecháte jízdu autem a nahradíte ji chůzí.

3. Buďte optimista, ale také realista! Nečekejte viditelný úspěch hned druhý den! Ale už velmi brzy můžete na sobě nový „životní styl“ pocítit! A to je přece ta správná odměna, nebo ne?

Na závěr ještě jedna poznámka. Nemusíte se změnami vždy čekat až na jaro! Začít můžete kdykoliv. Ale na jaře díky přirozenému naprogramování našich těl k tomu máte ty nejlepší předpoklady! Chyťte tedy příležitost za pačesy a hodně štěstí!

 

 

Agrant – čtenářka

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Asi to také zkusím SmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
SmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlík

Už se moc těším na jaro, práce na zahrádce, jarní úklid, a to pak jdou kila dolů.
Obrázek uživatelky
profil
jarním úklidem za štíhlejší postavu, hip hip hurá!Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles