Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jaro si žádá detoxikaci: jděte na ni chytře!

13. 04. 2018 | Péče o tělo
-Komerční sdělení-

Jarní paprsky už pomalu zaplavují celé Česko, a kam ještě nezavítaly, jistě to brzy napraví. Probouzí se příroda, zvířata a my lidé vlastně také. Konkrétně energie jater a žlučníku, která je právě v tomto období nejsilnější…


Cítíte se unavená, často vás bolí hlava a zažívání stávkuje? Dost možná svůj momentální stav připisujete změně času ze zimního na letní. Kořeny vašich problémů však mohou být daleko rozsáhlejší a hlubší, než si myslíte. Na vině bývá velice často toxická zátěž organismu a také jeho nerovnováha. V kombinaci s dravou energií jara, která proudí vším živím, tudíž i námi, může být zaděláno na pořádnou škálu potíží.

K nejčastějším signálům, že tělo potřebuje detoxikaci, patří:


    • nadměrná a nevysvětlitelná únava,
    • schvácenost, potíže se spánkem,
    • roztržitost, náladovost, psychická labilita, narůstající agresivita a hněv,
    • trávicí potíže (nejvíce problémy s játry a žlučníkem),
    • bolesti hlavy, zhoršení vyrážek a ekzémů,
    • zhoršení zraku či jiné problémy s očima.

detoxikaceBuďte připravená!


Štěstí přeje připraveným – a v případě detoxikace to platí absolutně. Pokud jste se rozhodla očistit svůj organismus od škodlivých látek, jimiž se každý den nevědomky obklopujeme, jaro vám nahrává do karet! Můžete tak začít opravdu z gruntu. Detoxikace totiž není záležitost krátkodobá a jednorázová – tu mohou představovat nejrůznější diety a speciální kúry, které jsou prospěšné, měly by však vždy hrát „doplňkovou“ roli.

Chcete-li opravdu udělat svým potížím zadost a vrátit organismus do harmonie, vyzkoušejte některou z detoxikačních metod: například ryze českou metodu C.I.C., která si za více než 15 let své existence rychle našla své příznivce napříč Českou republikou, ale také daleko za jejími hranicemi. Tato metoda je úzce spjata s informační medicínou, ale také s legendární tradiční čínskou medicínou. S některými jejími principy ráda pracuje.

    • Že tělo potřebuje detoxikaci, poznáte už podle toho, že se necítíte být ve své kůži. Zhoršit se také může vaše psychika – rozbouřené emoce navíc v organismu vyvolávají další blokády a oslabují ho.
    • C.I.C. metoda zastává názor, že každý zdravotní problém má alespoň jeden ze svých kořenů v emocích. Dále se na něm podílí celá řada toxinů – například z přechozených infekcí, viróz, bakteriálních ložisek, těžkých kovů a chemikálií (nejčastěji z ovzduší, ale také z potravy nebo nadměrného užívání léků) a dalších škodlivých látek.
    • Detoxikace vyžaduje čas, tak si ho dopřejte. Neočekávejte, že problém, který uvnitř organismu „zrál“ několik měsíců, ba dokonce let, zmizí jako mávnutím kouzelného proutku. Hlavním cílem C.I.C. metody je mobilizovat imunitní systém, navrátit mu přirozenou cestou jeho ztracené síly, aby on sám mohl začít s toxiny bojovat.

Už „to“ začalo? detoxikace


Detoxikace je zkrátka věda. Úžasná, fascinující a neustále se vyvíjející. Možná se ptáte: „Jak poznám, že se něco děje? Že metoda zabírá?“ Odpověď je jednoduchá: naslouchejte svému tělu. Každý z nás je originál, a proto i jeho organismus a imunitní systém budou reagovat jinak. Zatímco u někoho probíhá detoxikace tak pozvolna, že si změn jen sotva všimne, jinému tělo začne pracovat na plné obrátky a s dotyčným to lidově řečeno „pěkně cloumá“. Ať už patříte do kterékoliv kategorie – nepanikařte. Detoxikační projevy jsou zcela přirozené, ba dokonce žádoucí. Tělo oznamuje, že se konečně začíná něco dít…

K nejčastějším detoxikačním projevům patří:


    • rýma a kašel, zvýšená teplota (krátkodobě může být přítomna i horečka),
    • schvácenost, bolesti kloubů a svalů (podobně jako při chřipce),
    • bolesti hlavy, rozladěnost, bouřlivé sny,
    • potíže s trávením, průjem,
    • vyrážka nebo ekzém.

Nejčastěji vás může zaskočit nadměrné zahlenění. Nebojte se ho: je dáno zvýšenou funkcí lymfatického systému, který možná doteď spal. Právě on má za úkol odvádět z těla toxiny, funguje jako dokonalá „čistička“. Lymfatický systém pak do detoxikace zapojí také dutiny, které rády reagují nadprodukcí hlenu. V něm se toxiny snadněji zachytávají a spolu s rýmou odcházejí z těla ven. Je to však jen jeden z mnoha „nouzových východů“.

detoxikaceČím podpořit detoxikaci?


Zahájíte-li očistu organismu pomocí C.I.C. metody, s největší pravděpodobností se ocitnete v poradně některého z jejích terapeutů. Ten na základě speciálního bezbolestného měření přístrojem Salvia zjistí přesné toxické zátěže, jejich umístění, druh a působení a posvítí si také na vaši psychickou kondici. Následně vám sestaví detoxikační kúru přímo na míru vašim potížím. Očistu můžete ještě umocnit, pozvete-li si na pomoc přírodu.

    • Jaro je ideálním obdobím k tomu zařadit do svého jídelníčku bylinky a vše, co je zelené: hrášek, chřest, kapustu,… Z bylinek je vhodná kopřiva, pampeliška, ale také petržel, libeček, řeřicha nebo oblíbený ostropestřec mariánský.
    • Pokrmy připravujte nejlépe v páře, vařením nebo dušením, aby si zachovaly co nejvíce vitaminů a byly lehce stravitelné. Naopak tabu by pro období jara měla být konzumace syrové zeleniny, která může být příliš „těžká“.
    • Chcete-li rozproudit lymfu, co nejvíce choďte. Procházky navíc prospívají kardiovaskulárnímu systému. Vhodné je také plavání a samozřejmě relaxace.
Má-li mít detoxikace smysl, obrňte se trpělivostí. Věnujte péči svému tělu a naučte se poslouchat signály, které k vám vysílá.  

Více o detoxikaci naleznete v jednoduše a efektivně zpracované brožuře, věnované C.I.C. metodě. Seznámí vás se základy detoxikace i výčtem nejčastějších detoxikačních projevů.

    • Abeceda detoxikace



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Detox Active je možná unikátní, ale kopřivy také udělají velmi dobrou službu - čaj, špenát, odvar.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles