Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Jaspis - král magmatu

18. 05. 2011 | Zajímavosti

Jak vzniká tento magický kámen a jakou kouzelnou mocí vládne? Pro osoby narozené v jakém znamení horoskopu je určen? A jaké neduhy vám může pomoci vyřešit a odbourat? Pokud se chcete dozvědět odpovědi na tyto otázky a spoustu dalších, nepřestávejte číst následující řádky.


Základní informace o kameni:


Pojmenování Jaspis vzniklo z řeckého jaspisínés, v překladu znamenající Kropenatý kámen. Pochopitelně jím tehdejší Řekové pojmenovali krásné zbarvení tohoto zajímavého kamene, některé jeho odrůdy jsou totiž skutečně vícebarevné – kropenaté. Jaspis je odrůdou chalcedonu a vyskytuje se v široké barevné škále. Můžeme najít Jaspisy červené, hnědé, zelené, žluté, ale i další vzácnější barevné variace.


jaspisJaspis vzniká v dutinách různých hornin a to v důsledku ochlazování plynů a par, které unikají z chladnoucího magmatu. Je to kámen poměrně tvrdý a taje až při neuvěřitelných 1700 °C! Na první pohled vypadá Jaspis matně a neprůhledně, můžeme jej však nalézt v různých i lesklých a poloprůhledných variantách. Naleziště kamene jsou hlášené v Ostravě, Liberci, ale i na Slovensku, v Rusku i Indii.


Základní použití kamene:


Již staří Řekové objevili jeho kouzelnou moc a považovali jej za kámen stejně drahý jako drahokamy. Kámen se tedy nejvíce uplatnil ve šperkařství, kde do něj byly vyrývány nejrůznější podobizny a reliéfy. Věřilo se v jeho magickou moc, a proto již král Rudolf III. měl na svém stole Jaspisy nejrůznějších druhů, velikostí a barev, které jej měly chránit před špatnými sny, zastavovat krvácení a snižovat horečky. V dnešní době se jeho šperkařské využití stále uplatňuje, stejně dobře však poslouží i v esoterice, protože disponuje velkou tajemnou silou.


Magická síla kamene


Jaspis je kamenem, který v sobě spojuje škálu barev, vzorů, ale i zemskou sílu. V oblasti duševní přináší vytrvalost, posiluje nervy, pomáhá člověku soustředit se, zlepšuje intelektuální vnímavost a pomáhá nám utřídit si myšlenky a propojit mezi nimi potřebné vazby. Díky Jaspisu můžeme také lépe vstřebávat negativní zkušenosti a zážitky, ze kterých se rychleji poučíme.  V neposlední řadě nám může kámen dopomoci k přeměně idejí ve skutečnost.


Léčebné využití:


srdceČervená barva a podobnost kamene s krví není rozhodně čistě náhodná. Jaspis zastavuje krvácení, pročišťuje krev, odstraňuje potíže související s krevním oběhem, napomáhá činnosti srdce, jater a ledvin. Kámen může dopomoci k pravidelnému menstruačnímu cyklu, léčí potíže aorty a regeneruje pokožku po úrazech.


Jak využít magické moci Jaspisu?


Stejně jako ostatní kameny je nutno i Jaspis před používáním řádně připravit a provést nutnou očistu. Očista probíhá pomocí tekoucí vody a nabíjení kamene na slunci. Po této proceduře byste jej neměla dávat z rukou, nosit u sebe a především věřit v jeho kouzelnou moc. Jaspis je vhodný pro osoby narozené ve znamení Raka a Kozoroha.


Máte i vy svůj Jaspis vyvržený z hrdla žhnoucí sopky?


Zdroj foto: Minas Gerais.cz


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !