Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Je cestování na Last minute skutečně výhodné?

22. 05. 2011 | Praktické rady

I když k nám sotva nakouklo sluníčko, spousta lidí v mém okolí má již letní dovolenou zaplacenou nebo právě nějaký pěkný zájezd shání. Já letos – jako poslední tři roky – nechám tuto volbu na poslední chvíli – Last minute. V tomto článku chci zhodnotit všechna pro a proti, které se v souvislosti se zařizováním dovolené na poslední chvíli objevují. A že jich není málo.


Výhodnější zájezd pro dva nebo skupinu?


Pro dvě osoby se zájezd shání lépe, než pro celou rodinu, případně jinou větší skupinu. Takový je obecný názor většiny klientů cestovních kanceláří. Když jsem minulý rok sháněla dovolenou (bylo mi jedno kde to bude, ale hlavně ať je tam teploučko!), zjistila jsem, že najít zájezd na poslední chvíli pro dvě osoby je nejen vcelku namáhavé, ale také docela nevýhodné. Když jsem projížděla nabídky různých cestovních kanceláří, vykukovaly na mě také různé cenové relace.


dovolenáA dospěla jsem k názoru, že pokud se jako rodina domluvíte se známými nebo další rodinou, vyjde vás zájezd o mnoho levněji, než kdybyste cestovali jako pár. Pokud jedete ve skupině 5 a více osob, je možno najít ubytování skutečně v nádherných hotelích s kvalitními službami ve velmi slušných cenových relacích. Můžete tak ušetřit nemalé penízky, které lze vynaložit efektivněji někde jinde. Také vám mohou být poskytnuty nejrůznější slevy a další výhody, díky kterým můžou cestovat vaše děti třeba úplně zdarma.


Sbalte kufry a vyražte na letiště!


Nedávno mě jedna známá informovala o akci, kterou provedla minulý rok na letišti v Praze. Jednoho dne s manželem sbalili kufry a vyrazili na letiště. Jak jistě víte, hodně cestovních kanceláří má své stánky přímo na letišti, kde vydávají letenky a pokyny k odletu. Sem tam se bohužel stává, že se několik klientů k odletu nedostaví a letenky si nevyzvednou.


V tomto případě můžete odletět místo cestujících vy a to ještě s velmi slušnou slevou. Můžete tak pořídit dovolenou za pakatel. Ovšem tento způsob je velmi nespolehlivý a skutečně záleží na náhodě a štěstí! Ale kdo nic nezkusí, nic nemá.


Omezený výběr zájezdů


letadloNevýhodou zájezdů na Last minute je omezený výběr termínů i hotelů. Největší výběr mají zprostředkovatelské agentury, které disponují nabídkami od více cestovních kanceláří. Pokud hledáte zájezdy na internetu, je možné, naleznete nabídku, která vám bude vyhovovat, nicméně po vyplnění nezávazné objednávky zjistíte, že zájezd je již obsazen nebo byl z databáze vymazán. Proto je nejlepší se do agentury dostavit osobně, nebo ji kontaktovat s dotazem na konkrétní zájezd telefonicky.


Skutečně ušetříte?


I když se nabídky Last minute zájezdů tváří skutečně velmi výhodně, zatím jsem neměla to štěstí a na opravdu výhodnou nabídku nenatrefila. A to jsem poslední tři roky objednávala zájezdy s odletem do týdne.  I když je zájezd nadepsaný jako Last minute, v hodně případech jde pouze o reklamní trik. A na to je potřeba si dávat obzvláště pozor.


Zřejmě musíte mít – i co se týče zájezdů na Last minute – alespoň trošku štěstí. Potom můžete sehnat zájezd, který bude vyhovovat vašim představám po všech – i finančních stránkách. Zkrátka a dobře – ani Last minute zájezd nemusí být tak výhodný, jak se na první pohled může zdát.


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
určite až tak nie
Obrázek uživatelky
profil
3 rok na last a vždy supeeeeeeeeeerSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles