Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jedeme si pro pejska

14. 01. 2015 | Zvířátka

Tohle se nám stalo pět let zpátky. Přišel k nám kamarád z vedlejší vesnice a u kafíčka mezi řečí se zmínil, že jeho známá se stěhuje ze země a nemůže si nechat svého pejska. Že je to fenka jezevčíka, má asi tři roky, je poslušná a má ráda děti, tak jestli bychom ji nechtěli.

My jsme bydleli na baráku, dvorek byl dost veliký, pejska jsme neměli, tak jsme si řekli, že než aby skončila někde v útulku, tak si ji vezmeme a postaráme se o ni. Za pár dní kamarád volal, že má fenku doma - jestli si přijedeme. A tak jsme sedli do auta, vzali obojek, vodítko a vyrazili jsme.

Hned jsme si ji zamilovali, byla krásně stavěná, pevná. Měla krásně hnědou lesklou srst a bílou náprsenku. Malinko se strachem, jestli bude chtít s námi, jsme přijeli na místo. Asi po hodinové návštěvě, kdy Besina (tak se fenka jmenovala) na nás přestala vrčet a začala nás očichávat a chvílemi vrtět ocáskem, se zdálo, že budeme kamarádi. Dostala obojek, vodítko a jelo se domů.

jedeme si pro pejskaNa dvoře už na ni čekala zateplená bouda a v ní spousta hraček, co jí tam dal syn, kdyby měla dlouhou chvilku, co budeme v práci a ve škole. Většinou ale stejně byla vevnitř, kde si vybrala místečko v obýváku na koberci u topení a když byla zvědavá, tak skočila na židli a koukala se z okna, co se děje na ulici. Rychle si zvykla na nás a my na ni. Se synem to byla správná dvojka, všechno dělali spolu, i úkoly když psal, lehla si k němu a koukala mu do sešitu. Byla to opravdu chytrá holka, poslouchala na slovo a když něco provedla, stačilo jen trošku zvýšit hlas a říct Besingerová! To si dala tlapky před oči a začala kňučet - vypadala, že ji to mrzí a pláče. Strašně ráda si hrála, ale taky chytala myšky. Jedla granule i zbytky od oběda, vůbec nebyla vybíravá a když ji honila mlsná, chodila na mrkvičku, i třešně popadané ze stromu jí chutnaly. Nejraději měla ale zimu. Milovala sníh. To se vždy schovala za závěj a čekala, až projde někdo kolem, tomu pak zezadu skočila na kolena a měla strašnou radost, když dotyčný spadl a ona se pak na něj mohla vrhnout.

Minulý rok jsme o ni přišli. Přistěhovali se noví sousedé a Silvestra oslavovali tak bujaře a hlučně, že se Bes vyděsila a utekla nám. Podhrabala se ze dvora. Musela být hodně vystrašená, chudinka malá, protože už se k nám nevrátila. Vytiskli jsme plakáty, polepili kde co, obvolali známé, obešli sousedy, ale bohužel nic. Nového pejska jsme si nepořídili a vše na dvoře je na svém místě.

Strašně moc nám chybí, za každým štěknutím se otočíme v naději, že se vrací...

Doufáme, že se objeví a vrátí se zpátky domů.


BADAČA - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Jedeme si pro pejska:

Jedeme si pro pejska
Jedeme si pro pejska
Jedeme si pro pejska
Jedeme si pro pejska
Jedeme si pro pejska
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Smutný příběh,ale jestli vás měla ráda a není držená v zajetí měla by se vrátitSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
hezký ale smutný článek - moc a moc přeji, aby se vrátil. Držím pěsti
Obrázek uživatelky
profil
je mi jí líto, byla moc hezká, ale co byla, určitě ještě někde je a vrátí se.Moc bych to přála vám i jí!SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Dnes Nám jedna paní volala, že se k nim zatoulal pejsek. Právě jsem od ní přišla, bohužel Bes to nebylaSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
domácího mazlíčka, dokáže toto pochopit - já pláču........... krásný pejsek, třeba je u dobrých nových páníčků, nebo se třeba ještě vrátí.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles