Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jednoduchá kuchyně

17. 04. 2014 | Knižní tipy
Název knihy: Jednoduchá kuchyně
Autorka: James Peterson
Nakladatelství: Ikar
Datum vydání: duben 2014
Vázaná vazba
Počet stran: 256
Cena: 387 Kč

Základní recepty pro každodenní vaření

Toužíte podávat na stůl během necelé hodiny od chvíle, co jste přistoupili ke sporáku? Vybírejte bez obav z více než 200 receptů, které jsou důkazem, že vynikající jídlo nemusí být složité ani časově náročné. Letní salát s rostbífem, gazpacho v mexickém stylu nebo ricottové ravioli nezaberou ani třicet minut, o něco déle trvá hovězí pečeně na víně, lilky s parmezánem či kachní konfit. Zvolte jednoduchost: vynalézavé možnosti pro večeře, rychlé snídaně, pohoštění na party nebo dezerty vykouzlené na poslední chvíli.



Jednoduchá kuchyněRecept z knihy Jednoduchá kuchyně


Zabaglione (vinná pěna)

Italský dezert zabaglione se obvykle buď jí lžičkou, anebo prostě pije z pohárů. Skoro věrně se podobá francouzské vinné pěně sabayon, kterou uvádím dole v obměně. Hlavní rozdíl spočívá v tom, že italská verze používá Madeiru nebo Marsalu (pocházející ze Sicílie) a verze francouzská bílé víno. Sabayon se podává horká nebo studená, zatímco zabaglione vždy horká. K zabaglione se tradičně nabízejí fíky, ale kupodivu výborně se hodí i k sýrům.

Na 4 porce

1 šálek cukru
2 šálky Madeiry nebo Marsaly (nebo sladkého šery)
8 žloutků
1 vejce

Cukr, Madeiru/Marsalu, žloutky a vejce dáme do mísy, kterou posadíme na hrnec s velmi mírně se vařící vodou. Metlou směs prošleháme a pokračujeme asi 10 minut, dokud nezhoustne a nevidíme, že ode dna stoupají k hladině bublinky. (Nepřetržitým šleháním pomůžeme, aby se alkohol vypařil a nezpůsobil sražení pěny.) Zabaglione podáváme horké v starobylých pohárech nebo vinných sklenkách.


Obměna:

Sladká nadýchaná pěna jménem sabayon se stala oblíbenou přílohou k ovoci a ovocným koláčům, s nimž se dokonale shodne. Ve výše uvedeném receptu snížíme dávku cukru na ¾ šálku a Madeiru či Marsalu nahradíme suchým bílým vínem. Jinak se nic nemění. Chceme-li vinnou pěnu podávat studenou, po sejmutí mísy z hrnce pokračujeme ve šlehání, dokud nevychladne na pokojovou teplotu.


Tuto knihu Jednoduchá kuchyně koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách Bux.cz

Notburga
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Jednoduchá kuchyně:

Jednoduchá kuchyně
Jednoduchá kuchyně
Jednoduchá kuchyně
Jednoduchá kuchyně
Jednoduchá kuchyně
Jednoduchá kuchyně
Jednoduchá kuchyně
Jednoduchá kuchyně
Jednoduchá kuchyně
Jednoduchá kuchyně
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !