Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jetřichovické vyhlídky

2. 10. 2017 | Česká republika

Tento víkend byl trošku uplakaný, tak jsem se dívala na fotky našich starších dovolených. V září   v roce 2012 jsme byli týden v Českém Švýcarsku a fotky mi připomněly naši hezkou vycházku v Jetřichovicích.

Byli jsme ubytovaní v Janově a do Jetřichovic jsme jeli autem. Zaparkovali jsme na parkovišti u infocentra a vydali se po žluté, zelené a červené turistické stezce do skal. Po pár krocích jsme prošli kolem Poštolčího jehlanu, kousek dál se odpojila žlutá a potom i červená turistická trasa. My pokračovali po zelené, zvlněným terénem, míjeli jsme Žluté cimbuří, jedna skála u trasy se jmenovala Hezoun, další Tuláček.

Přišli jsme k místu Pohovka, kde bylo posezení. Tady i v minulosti bylo možno posedět a odpočinout si na vycházkách. V tomto místě jsme se napojili na NS Jetřichovické stěny a pokračovali k první vyhlídce, tou byl Rudolfův kámen. K vyhlídce s altánem vedlo 170 schodů, muže tato vyhlídka lákala, tak se vydal na cestu k výšinám a já zůstala dole a raději pozorovala mravenečky.


Jetrichovické vyhlídkyPo návratu muže zpět jsme pokračovali k odbočce Vilemínina vyhlídka, tady jsem se nenechala přemlouvat a na vyhlídku jsem se zašla podívat. Vyhlídka s obrázkem, se zábradlím na skále ve výšce 439 metrů, byla moc hezkým zastavením. Byl odtud pohled mimo jiného i na Mariinu vyhlídku, pohled mi hned napověděl, že opět budu čekat dole. Já mám totiž strach z výšek, mám ráda pevnou půdu pod nohama. Sešli jsme opět na trasu. Na NS Jetřichovické stěny bylo i hezké zastavení s ukázkou, jak se v minulosti v těchto místech stavěly milíře. To mne zaujalo, vzpomněla jsem i na milíř z pohádky Pyšná princezna. No ale vše jsem přečetla, fotografie prohlédla a musela následovat muže k Mariině vyhlídce. Tato je symbolem Jetřichovic a byla vystavěna jako požární pozorovatelna. Tato vyhlídka je turistům přístupná již od roku 1856, panečku, to už je let.

Zůstávám sedět na schodku a muž jde na vyhlídku. Po návratu říkal, že to stálo za to, ale že bych nahoře strach těžko překonala, že i jemu bylo chviličku úzko. Začali jsme scházet zpět do Jetřichovic. Tyto vyhlídky jsou přístupné celoročně, ale myslím, že po dešti, nebo když je namrzlo, musí pískovec, který je tady všude, dost klouzat. Vycházka je trošku náročnější, ale moc hezká.

Jsem ráda, že jsme ji absolvovali, i když jsem na dvě z vyhlídek nedostala odvahu se podívat. Vám kurážnějším tyto vyhlídky moc doporučuji. Je to krásné místo naší malé zemičky.



Fanypol - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Jetřichovické vyhlídky:

Jetřichovické vyhlídky
Jetřichovické vyhlídky
Jetřichovické vyhlídky
Jetřichovické vyhlídky
Jetřichovické vyhlídky
Jetřichovické vyhlídky
Jetřichovické vyhlídky
Jetřichovické vyhlídky
Jetřichovické vyhlídky
Jetřichovické vyhlídky
Jetřichovické vyhlídky
Jetřichovické vyhlídky
Jetřichovické vyhlídky
Jetřichovické vyhlídky
Jetřichovické vyhlídky
Jetřichovické vyhlídky
Jetřichovické vyhlídky
 



Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
pěkné připomenutí Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Tolik krásných míst je u nás, že je do smrti ani všechny znát nebudu. A nemusíme mnohdy jezdit daleko, stačí mnohdy jen za roh a krásu jen vnímat.
Obrázek uživatelky
profil
Po přečtení podobného článku si vždycky říkám: "Máme to tady u nás moc pěkné."
V tomto kraji jsem nikdy nebyla a tak jsem se aspoň čtením o něm mnhohé dozvěděla. Možná to místo připomíná Broumovské stěny, kde jsme byli taky v roce 2012, a kde je to taky moc hezké.
Obrázek uživatelky
profil
Alčo, hezky jsi nám přiblížila další zajímavé místo naší země. Nikdy jsem tam nebyla a už se tam ani nepodívám. MOc děkuji.Líbí se mi i fotky.
Obrázek uživatelky
profil
ALENKO, jako vždy zajímavý článek...
Já mám fobii z výšek a určitě bych výstup nezvládla...
Fotečky jsou krásné, pěkný výlet na hezké azajímavé místo...Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles