Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jezerka bude mít po prázdninách opět nabito!

23. 08. 2016 | Kultura
Nový divácký hit a první společná inscenace bratrů Jana a Rudolfa Hrušínského (st.)  v režii Jiřího Menzela a dramatizace bestseleru Timura Vermese Už je tady zas! - to jsou hlavní trumfy Divadla Na Jezerce v následující divadelní sezóně. Po prázdninách se nuselská scéna otevře divákům 14. září 2016 a odstartuje Manželským vražděním Jaroslava Duška v režii Jana Hřebejka.

Divadlo Na Jezerce chystá do nové divadelní sezóny 2016/2017 dvě novinky na jevišti a také unikátní výstavu fotografií, jejichž autorem je principál Jan Hrušínský, jenž představí vlastní výběr snímků 1986 – 1994 ze zákulisí divadla a filmu, ale i ze soukromí. Některé z fotografií již byly vystavovány na výstavách ve Vídni a v Praze a byly také uveřejněny v prestižních fotografických časopisech, např. v ročence japonské firmy Asahi-Pentax. Řadu fotek však Jan Hrušínský představí veřejnosti prvně.

Divadlo Na JezerceDalší poprvé se odehraje na jevišti, kde si spolu na jedné scéně konečně zahrají Jan a Rudolf Hrušínští. S režisérem Jiřím Menzelem, pro nějž to bude první režie v DNJ, nazkouší  milou americkou komedii, která je kromě ironie a sarkasmu plná hlubokého lidství. Navíc nabízí velké herecké příležitosti pro oba sourozence.

„S bráchou jsme se dlouho míjeli... Ve filmu jsme společně hráli, ale jen okrajově. Moc se na zkoušení s ním těším, stejně tak na Jiřího Menzla“
, říká o svém bratrovi, Rudolfu Hrušínském st. principál Divadla Na Jezerce Jan Hrušínský. Příběh dvou sympatických kumpánů, kteří si celý život dělají naschvály, začnou na Jezerce zkoušet v říjnu. S premiérou se počítá v prosinci 2016.

DNJ uvedlo od svého vzniku v roce 2004 již 35 premiér a v příští sezóně oslaví Divadelní společnost Jana Hrušínského 15. výročí od svého založení.  Další novinkou na repertoáru divadla bude jevištní adaptace hry podle stejnojmenného bestseleru Timura Vernuse Už je tady zas!, která mistrně mixuje satiru a nastavené zrcadlo konfrontace se světem. Knižní předloha okupuje přední místa německých literárních žebříčků a zatím se jí prodalo přes milion výtisků plus skoro sto tisíc audioknih. A není divu - satirický příběh si pohrává s představou, co by bylo, kdyby Hitler v roce 1945 nespáchal sebevraždu, ale třeba jen usnul? A co kdyby se probudil v současnosti? Za režijní pult usedne mladý talentovaný režisér Matěj Balcar, který už na Jezerce režíroval divácky úspěšný titul komedii Tři v tom.  

„Hrou Už je tady zas!  navazujeme na inscenaci Shylock s výtečným Milanem Kńažkem, kterého jsme uvedli v české premiéře letos na jaře a se kterým jsme zakončili sezónu na prestižním Festivalu evropských regionů v Hradci Králové a na podzim jej uvedeme na významném slovenském festivalu Astorka Korzo 90“, říká o chystané inscenaci Jan Hrušínský. Nová sezóna podle Hrušínského má jedno společné téma: „Divadlo Na Jezerce nejen baví publikum, ale především uvádí tituly pro všechny lidi svobodné vůle, kterým není lhostejné, co se dnes kolem nás děje,“ dodává principál nuselské scény a odkrývá poslední trumf DNJ: „Už teď můžu prozradit, že u nás v příští sezóně bude opět zkoušet Jan Hřebejk a jsem moc rád, že naše divadelní menu rozšíří o další pochoutku“. Po divácky velmi úspěšných titulech Kumšt, Práskni do bot, Manželské vraždění, Na dotek či Musíme si pomáhat se tak nuselské publikum dočká další Hřebejkovy režie.

Divadelní sezóna startuje v Divadle Na Jezerce po letních prázdninách 14. září 2016 Manželským vražděním.

Zdroj, foto: Divadlo Na Jezerce


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Pomlázka