Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jídelníček na výlet

15. 06. 2019 | Péče o tělo
Máme tu konečně krásné počasí a Vy se chystáte na výlet? Co ovšem vzít za jídlo, abychom na první benzince neporušili svůj zdravý jídelníček? Tak si to pojďme ukázat!

Ukážeme si tři různé jídelníčky, které Vám rozhodně nezmaří hubnoucí snahy a budou Vám chutnat. A jako bonus bude vše plné potravin, které tělu dodávají vhodná makra i mikra, které rozhodně venku budou potřeba. Takže ať už jedete na víkend na túru do hor, na výlet na kole či jen prostě chcete vypadnout z velkoměsta vše zvládneme.

Jídelníček je sestavený pro zdravého člověka (bez omezení laktózy, lepku atd.), který  průměrně 3x týdně cvičí (běh, posilování atd.) a jinak má vcelku sedavý způsob života.

Jedná se o vzorový jídelníček, tudíž není určen pro přesnou osobu, ale pro inspiraci potravin a receptů, které se dají snadno zabalit s sebou a vzít kamkoliv.

Denní příjem cca 8000KJ (B-130g, T-60g, S-2000g)

jídelníček na výet1. den    

Snídaně       
50 g vloček, 60 g čerstvého ovoce + 20 g chia semínek, dáte do krabičky a promícháte se 140g řeckého jogurtu (jedno balení), posypete skořicí a výborný puding s sebou je hotov   

Svačina   
1 kus čerstvého ovoce + 10 g mandlí   

Oběd   
150 g kuřecí prso na kousky (jen hodíte na pánev a rychle orestujete) se 150 g jasmínové rýže a grilovanou zeleninou. Vše promíchat a posypat 15 g parmezánu    
Svačina   
Cizrnová pomazánka (rozmixujete cizrnu, přidáte prolisovaný česnek, sůl, zakápnete citronem a troškou olivového oleje, případně se dají už i koupit kvalitní hummusy) + 2plátky knackebrotu a 1 kus zeleniny   

Večeře  
 2 kusy papriky + půlka okurky + listový salát se 2 vejci uvařenými natvrdo + 2 plátky žitného kváskového chleba    
         

2. den    

Snídaně  
100 g žitného kváskového chleba namazaného 80g lučiny + rajče + 10g mandlí   

Svačina   
1 balení Cottage + jablko + kostička hořké čokolády   

Oběd   
140 g ječných těstovin s omáčkou ze 150g hovězího masa a rajčatového pyré, dochucené bazalkou a černou solí (těstoviny uvaříme, maso hodíme orestovat na pánev, zalijeme rajčaty a dle chuti přidáme zeleninu, podusíme, přidáme těstoviny, zamícháme s bazalkou a šup do krabičky)   

Svačina   
Malá plechovka tuňáka v oleji (nezapomeňte na otvírák) + 60g celozrnného pečiva + 2kusy zeleniny   

Večeře   
100g fazolí z konzervy dobře propláchneme od nálevu, přidáme 200g  zeleniny dle chuti + 80g uzeného tofu (tofu a zeleninu nakrájíme a vše smícháme do salátu, ochutíme)    
         

3. den

Snídaně   
50g pohanky lámanky, 4kusy sušených nesířených meruněk, 30g dýňových semínek (vše povaříme v mandlovém mléce, dáme do krabičky a při podávání přidáme jeden řecký jogurt – 140g)

Svačina   
2 pufované chlebíčky, namazané pomazánkou z 1dávky čokoládového proteinu a 10g mandlového másla + půl banánu nakrájeného na plátky (sladký a zdravý sendvič s sebou)

Oběd   
Kukuřičná tortilla (120g) se 150g mletého hovězího masa a 1 plátkem sýra. 2 kusy zeleniny (maso orestovat na cibulce, dochutit dle svého, zabalit se sýrem do tortilly a hotovo)

Svačina   
Kvalitní proteinová tyčinka nebo zákys či syrovátkový nápoj

Večeře   
Celozrnné bagetky plněné restovaným kuřecím na kousky se zeleninou (bagetu můžeme lehce namazat například gervais + přidat bylinky)

          
Všechny tyto recepty se dají připravit dopředu a případně jogurty, ovoce a další věci zabalit s sebou nebo i dokoupit cestou. Nezapomínejte také na dostatečný pitný režim! Při pohybu se více potíme a proto se snažte pít dostatek vody a neochucených minerálních vod a to průběžně.


Autorka: Monika Šveňhová



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles