Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Již nikdy více

27. 07. 2011 | Vaše příběhy
Tak jak jsem psala  ve svých předešlých článcích, hodně často jsem v minulosti navštěvovala Slovensko a doufám, že ještě budu.

V předešlém roce v létě však švagrová s manželem a dcerou i s manželem zavítali k nám. Švagrové dcera měla po svatbě, na které jsem bohužel z pracovních důvodů nebyla, a to mě mrzelo, a proto dělali nejdříve zastávku v Praze a až na druhý den dorazili k nám, respektive do Karlových Varů, kde jsme v tom čase byli my.

Takže jsem se připravovala na návštěvu 4 lidí a vše jsem i tak nakoupila a uvařila. Došli v pátek - a mladý, že přijedou v sobotu, že se zastavili v  Praze.
V pátek jsme si pěkně poseděli a popovídali. Nevěděli jsme přesně, kdy přijedou, tak jsme v sobotu brzy ráno vyrazili do Varů. Byli jsme tam, ještě nebylo ani 8 hodin ráno, a ještě ani úklidová četa nestihla vše po noci uklidit.

Auto jsme zaparkovali na začátku lázeňské zóny u autobusového nádraží. Den byl slunečný, prostě nádhera. Začali jsme korzovat pomalu, ale neustále jsme čekali, kdy dorazí mladý pár. Asi v 10 hod konečně zavolali, že již jsou vzhůru, no ještě v Praze.

Bylo nadevše jasné, že dopoledne nedorazí. Nám však to moc nevadilo, chodili jsme po nádherných místech, dávali si dobrou zmrzlinu a dorazili až na Poštovní Dvůr.
Pak jsme museli otočit a přejít opět celou lázeňskou zónou a dojít až k autobusovému nádraží. Konečně asi ve 13.30 hod. dojeli i mladý k nám.
A začala opět prohlídka lázní. Teoreticky jsme šli opět skoro stejnou trasou.
Fotografovalo se i natahalo video, no prostě opět se obdivovaly krásy Karlových Varů.

I z pramenu se opět pilo, to prosím neškodí, ale dokonce léčí. To vše se odehrálo u pramene Vřídlo - teda v bývalé Gagarinově kolonádě.  Ani přesně nevím, kdy  manžel, jako že mně chtěl trocha pomoct - a sebral mně mou kabelku. Takže já jsem byla bez své kabelky a mohla se více věnovat obchodům. Sice měl foťák a fotil, ale kabelku si zavěsil na rámě, a tak jsme chodili. Viděla jsem, jak ji nese...

Na nové kolonádě bylo lidí plno, hlavně byli slyšet hodně rusky mluvící, ale i německy a prostě plno. I trocha jsme seděli a opět pili léčivé prameny.
Z kolonády jsme vyrazili směrem k Puupu…, měli jsme namířeno k zástavce lanové dráhy na Dianu. Samozřejmě se fotilo u Švejka i se Švejkem a všichni společně.

Už jsme byli skoro u lanovky; bylo tam však ještě jedno z mnoha zlatnictví a mně se zalíbil jeden prstýnek se zeleným kamenem. Byli jsme vevnitř se švagrovou a ta mě ještě pobízela, abych si ho koupila, a já se rozhodla, že si ho koupím. Vyšla jsem ven a manželovi říkám: dej mně kabelku, koupím si prstýnek. Manžel zezelenal, kabelku totiž neměl - někde ji nechal…! A bylo tam skoro vše… - peníze, doklady, klíče od bytu.
No myslela jsem, že ho zabiji, ale v duchu jsem i sobě nadávala, proč jsem mu to svěřila!  

Mladý Rado začal utíkat nazpět cestou, kudy jsme šli a hledat moji kabelku…,já s Mirianou za ním…, on ani přesně nevěděl, jak moje kabela vypadá. Manžel se švagrem zůstali a nevěděli, co mají dělat. Z kolonády k Puupu je hodně daleko a určitě to bylo více jak ¾ hodiny.
Rado doběhl až na Novou kolonádu, kde jsme seděli, a nějakou kabelku tam uviděl.

Seděla tam skupina ruských žen, které tam seděly, i když jsme tam byli my. On jim po rusky řekl, že kabelka je naše a ony: že jo!!! Nevěděl, zda je moje, já jsem už byla skoro u kolonády a on jde samozřejmě s mou kabelou.
Myslím, že dál nemusím vyprávět, ale  ,,již nikdy více nedám svou kabelku nikomu, aby mně ji nesl”, a už vůbec ne svému manželovi…   

Roskovce – čtenářka
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
to bylonštěstí,že kabelka nezmizela....SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
já kabelku nikdy z ruky nedávám tím spíš chlapovi nikomu SmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
pravdu řekla, musela jsem si některé věty (či spíše většinu) číst několikrát, než než jsem se zorientovala. Samozřejmě jsem pochopila pointu, ale ta omáčka okolo je napsaná hrozně.....
Obrázek uživatelky
profil
že jste kabelku našli. Ve Varech chodí partičky zlodějů a kradou co se dá. Je jich několik. Jeden do vás strčí, druhý krade a než se nadějete, jste bez kabelky, mobilu nebo foťáku. Proto vám moc přeji, že jste svou kabelku našla.SmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles