Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Jóga pro zdravá záda

23. 06. 2020 | Péče o tělo
Bolí Vás záda z přílišného sezení, cítíte, že ztrácíte hybnost a pružnost a pohyb vám dělá čím dál větší problémy? Pokud se chcete zbavit bolesti zad natrvalo, čeká vás dlouhá cesta. Chce to trpělivost a správně zvolenou pohybovou aktivitu. Jóga je pro tyto účely ideální.

Jóga vám pomůže zpevnit nejen vnější, ale i vnitřní svaly, což vaše páteř velmi ocení. Pravidelným cvičením tak můžete získat pružné a pevné tělo a zbavit se bolavých zad. Je zároveň prokázané, že jóga snižuje hladinu kortizolu, který se vyplavuje při stresu. Její součástí je totiž nácvik relaxace a meditace, která dokáže zklidnit tělo i mysl.

JógaDůležitá je vytrvalost a správné dýchání

Nejprve se budete muset naučit správně dýchat. Postupem času totiž horším držením těla a dlouhodobým nesprávným sezením začínáme špatně dýchat. Nedokážeme tak dostatečně aktivovat (zapojovat) bránici a ostatní struktury v oblasti hrudníku a břicha do dýchání. Proto předtím, než se pustíte do cvičení jógy doma, navštivte lekci s profesionální cvičitelkou, která vás základy jógy provede a naučí správnému dýchání. Postupně tak získáte grif a už vám nic nebude bránit cvičení jógy doma. V dnešním článku vám přinášíme pět oblíbených jógových pozic, které uleví vašim zádům, uvolní mysl a navodí dobrou náladu.

1.    Tančící bojovník
Tato pozice se postará o posílení břišních a zádových svalů a dokáže dostatečně protáhnout svaly nohou a kotníků. Zároveň povzbuzuje funkci vnitřních orgánů a stejně jako ostatní pozice bojovníka dodá vašemu tělu energii. Pomáhá také při bolesti hlavy.

2.    Půlměsíc
Cvičení tohoto cviku napomáhá ke zpevnění břišních svalů a posílíte s ním i nohy. Je velmi důležité se po celou dobu soustředit na základní principy, kterými jsou prodýchání každé pozice a správné držení těla. Jedině tak se vám uvolní ramena, páteř a kyčelní klouby. Tento cvik má mnoho terapeutických účinků na naše duševní zdraví - využívá se při léčbě úzkostí, deprese a dlouhodobé únavy.
Tančící bojovník a Půlměsíc
3. Rotace v sedu
Tento cvik vám přinese lepší pohyblivost páteře a svalů v oblasti ramen, což je ideální pro každého, kdo má sedavé zaměstnání. S jeho pomocí zároveň posílíte svaly v oblasti břicha, zad a pasu.

4.    Most
Další jógovou pozicí pro úlevu vašich zad je všem dobře známý most. Ten vám pomůže posílit svaly zádové, hýžďové a stehenní. Zlepšuje trávení a pomáhá také proti menstruačním bolestem. Při správném provedení protahuje třísla, šíjové a břišní svaly. Celkově je tak vaše páteř pružnější a méně náchylná k zatuhnutí a chronickým bolestem.
Rotace v sedu a Most
5. Kobra

Pozici kobry znají asi všichni, kdo se s jógou už setkali. Ne všichni ale vědí o pozitivních účincích, které pro naše tělo má. Narovnává páteř, protahuje spodní část břišního svalstva  a posiluje hýžďové svaly. Zároveň napomáhá zmírňovat stres a vyčerpání.
Kobra

 
Zdroj, foto: Bez bolesti zad



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Jóga pro zdravá záda:

Jóga pro zdravá záda
Jóga pro zdravá záda
Jóga pro zdravá záda
Jóga pro zdravá záda
Jóga pro zdravá záda
Jóga pro zdravá záda
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !