Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Josef Lada: Příhody kocoura Mikeše a chytré kmotry lišky

8. 09. 2010 | Novinky
Vyprávějí Lubomír Lipský, Jaroslav Kepka, Otakar Brousek ml., Jiřina Jirásková, Naďa Gajerová, Alena Vránová, Josef Hlinomaz, Svatopluk Beneš a další. Pohádky Josefa Lady patří k jistotám literatury pro děti, neztrácejí po letech nic na své oblibě, takže se samozřejmě stávají vděčným námětem různých dramatických podob.

Na prvním ze dvou CD naší kompilace jsou vybrány dva dramatizované příběhy ze života slavné postavičky mluvícího kocoura Mikeše (jak jel s Pašíkem na pouť a jak kradl s Pepíkem Ševců hrušky). Vypravěčem je Lubomír Lipský, Mikeše mluví Jaroslav Kepka, ožívají zde všechny postavičky  hrusické návsi – prasátko Pašík, strýcové, tetičky, i hrušky na stromě. Na povedené kousky neobyčejného kocourka navazuje četba z dalších Mikešových příhod ve škole, jeho odchod do cd-prihody-kocoura--mikeseciziny i slavný návrat z domů.

Druhé CD patří celé chytré kmotře. Vynalézavá liška obelstí uzenáře Špejlíka, ale vzápětí se mu odmění nálezem ztracených peněz. Také vystraší v lese při zkoušce na myslivce i pana knížete, který ji za odměnu učiní hajným. Alena Vránová je ona všemi mastmi mazaná kmotra liška a z řady liščiných spoluhráčů to jsou všichni obyvatelé hájovny a navíc – psi Hektor a Sultán i sám kníže pán, Svatopluk Beneš.

Populární hrdinové Josefa Lady – mluvící koucourek a chytrá liška – v jednom kompletu

Titul vychází: 10. září 2010

Zdroj: Supraphon

Veronika J.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Josef Lada: Příhody kocoura Mikeše a chytré kmotry lišky:

Josef Lada: Příhody kocoura Mikeše a chytré kmotry lišky
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !