Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jsem frustrovaná?

28. 06. 2020 | Vaše příběhy
K této úvaze mě inspirovala událost z nedávné doby. Velmi populární moderátor a herec (v ČR a SR) v jednom oblíbeném slovenském pořadu „poškrabkal“ maskérku po zadku. Když to začali kolegové komentovat, tak neváhal a akci zopakoval. Redakce to ovšem vyhodnotila jako skvělý „matroš“ pod titulky. Následný hercův komentář po odvysílání pořadu údajně byl, že je mu líto žen, kterých se nikdo nedotýká. A médii proběhly jakési komentáře o tom, že se to „škrabkání" může nelíbit jen frustrovaným ženám. A já jsem zjistila, že jsem zjevně frustrovaná. Nelíbí se mi to. A opravdu se nestydím za to, že se mi to nelíbí.

Podle mého mínění by nemělo být standardní sahání na zadek kolegyni a ještě v přímém přenosu. Možná to pro někoho bude působit divně, ale já jsem nikdy vědomě nesáhla na zadek cizímu člověku či kolegovi (ať už je to muž nebo žena). Myslím, že všichni víme, že dotyky jsou příjemné jen, když je vám příjemný ten člověk, který se dotýká. Obvykle se s cizími lidmi dotýkáme jen na rukou. Když je vám někdo bližší, připustíte objetí kolem ramen a třeba i pohlazení. A ty ostatní dotyky už patří do jiné sféry.

Na mě osobně se nevrhají davy cizích mužů, aby se mě dotýkaly a jsem tomu opravdu ráda. U mých kolegů jsou spíš výjimečně za hranou nějaké poznámky. Vzhledem ke svému věku nemám problém je odpálkovat a občas i vtipně. Podařilo se mi třeba zavčas zarazit nevhodné řeči tím, že jsem se kolegy zeptala, kolik to má vlastně peněz na tom končícím stavebním spoření, o kterém se včera zmiňoval, že bych si přes soud přilepšila. Oba jsme se tomu zasmáli a byl klid.

Ovšem vzpomínám si na svoji pubertu. Byla jsem vyšší o hlavu než moje spolužačky a v jedenácti jsem začala mít zadek a rostla mi prsa. A pánové si toho všímali. Nebyla jsem psychicky připravena na to, že mě občas někteří i  o dost starší mužové začali slovně atakovat s nabídkami na rande či o něco víc. Párkrát se mi na ulici stalo, že mě cizí chlap plácl přes zadek. Bylo mi to odporné a nebyla jsem na to připravena. A nikdy tohle nebudu od cizího člověka vnímat jako lichotku, či uznání mé tělesné krásy. Teď už bych za tohle nejspíše automaticky dala facku. Věřím, že plácnutí přes zadek patří pouze k intimnímu vztahu.

Myslím, že spousta mužů si ani neuvědomuje, že některé věci, které dělají, by mohly být ženám nepříjemné. Vím od svých kamarádek a kolegyň, že snad každé se od cizího muže stalo něco přes čáru. Verbální útoky a nevyžádaná pohlazení, dotyky jsou bohužel naprosto běžná záležitost. Naštěstí se to většinou neděje soustavně a často, ale spíše nahodile. V dnešní době už začínají být obvyklé i digitální akce. Jedné kamarádce například natočili její studenti zadek na mobil při průchodu třídou a hodili to internet. A samozřejmě se hned našel nějaký dobrý kamarád jejího přítele, který do něj začal rýt, proč jeho přítelkyně vystavuje pozadí na internetu. A kamarádka se o  akci svých studentů dozvěděla od svého překvapeného přítele.

Upřímně řečeno, myslím, že většina otců, kdyby věděli, že se něco takového děje jejich dcerám, tak by pravděpodobně dotyčnému urazili ruku.
Nechci moralizovat a říct, že muži jsou nějací špatní. A možná je i mnoho žen, kterým se to líbí. Já se ovšem domnívám, že je mnoho žen, kterým je to nepříjemné. Snad by mohli muži v tomto směru trošku přemýšlet o tom, že se vše nemusí ženám líbit. A taky že některé věci mohou být velmi nepříjemné a zda by se jim líbilo, kdyby třeba dělal člověk jejich blízké (partnerce, dceři, matce…) na zadek. Co je příjemné jednomu, nemusí být příjemné druhému.
A co vy na to? Taky jste údajně frustrované?

Dana12345 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Mašle